Szegedi hírek

2023.10.07. 11:51

Amerikai énekesek az IH színpadán, elkezdődött a fesztivál – Galéria

Nagykorú lett a Fool Moon Acappella Fesztivál, melynek nyitókoncertjét nem akárkik adták. Amerikából érkezett együttessel indult az idei kétnapos rendezvény, ami szombaton sok-sok értékes programot tartogat magában.

Kiss Anna

Fotó: Karnok Csaba

A Naturally 7 jött el hozzánk ma este egyenesen Amerikából, innen indulnak majd el egy európai turnéra, sőt, az elmúlt két napot is Szegeden töltötték. Queensly Jones azt mondta róluk, hogy a világ legjobb a cappella csapata, tehát azt gondolom, hogy eddig is nagyon jó együttesek voltak nálunk, de ez a csúcs 

– mondta lapunknak Molnár Gábor, a Fool Moon együttes egyik alapító tagja, a 18. Fool Moon Acappella Fesztivál nyitóprogramja előtt az IH Rendezvényközpontban.

A színpadon tehát különleges énekeseket láthatott a nagytermet zsúfolásig megtöltő közönség. Sokan voltak kíváncsiak arra, hogy ki az a hét férfi, aki Michael Bubléval is rendszeresen turnézik. A saját hangzásukra a „wall of sound” kifejezést használó vokálegyüttes eddig még csak egyszer járt Magyarországon, éppen ezért óriási büszkeség a szegedi szervezőknek az, hogy vidéki nagyvárosként először ők láthatták vendégül a csapatot.

A célunk az, hogy népszerűsítsük ezt a stílust, az a cappellát, hiszen ahány versenyre eljutottunk mi külföldön, és ahány helyen mi szerepeltünk, ott mindig azt láttuk, hogy ennek mekkora kultusza van, főként Nyugat-Európában, és ezért úgy döntöttünk, megpróbálunk Szegeden is csinálni egy hasonló a capella fesztivált szegedi együttesként, csak kicsit kisebb méretben. Tehát a vokális műfajt próbáljuk itthon népszerűsíteni a kétnapos programmal 

– magyarázta Molnár Gábor.

A Fool Moon alapító tagja szerint stílusérzékre, színpadi kiállásra és kottaolvasási tudásra egyaránt szükség van ahhoz, valaki jó legyen ebben a műfajban, ezért vannak bajban akkor, amikor tagcsere van náluk. Sok mindennek kell megfelelni, ráadásul fontos az is, hogy a csapat minden tagjában meglegyenek a szükséges tulajdonságok, mert akkor tudnak igazán jó dolgokat alkotni. 

Ez csapatmunka, és mindenki a főhős szerepében van

 – tette hozzá.

A folytatásban, szombaton ismét Magyar Acappella Napot tartanak. 18 órától a 150 fős IH Café-ban hangolódó, ingyenes koncertet ad a budapesti Voice Drops, melyen legújabb projektjük, a magyar népdalok és kortárs jazz fúziójából született kislemezük anyagából énekelnek. 20 órától a nagyteremben a hazai beatbox színtér két ismert előadója lép fel, míg a szegedi zenész-producer Molnár Attila Tibor ‘FMaN’ (Tha Shudras) egyedi looper-technikáját csillantja meg, Fekete János ‘Jammal’ pedig életünk hangjait használva-utánozva történetmesélésbe kezd.

A beatbox show után a fesztivál házigazdája, a Fool Moon lép színpadra új, „Vocal Recall” című műsorával, melyben gyerekkoruk kedvenc filmzenéit elevenítik fel a rájuk jellemző igényes popzenei feldolgozásokkal, humoros átvezetőkkel és kivetítésekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában