Szegedi hírek

2023.10.25. 09:00

Chilei zenekar lép fel a Grand Caféban

Koós Kata

A fellépők öntudatlan táncba hívják a közönséget. Fotó: Föllakzoid

Neves nemzetközi zenei fesztiválok, többek között a Primavera Sound, a Roadburn, a Roskilde és a hazai Ozora után idei európai turnéján Magyarországon kizárólag Szegeden lép föl a kortárs pszichedelikus színtér meghatározó formációja, a Föllakzoid. A chilei formáció november 1-jén 21 órától zenél majd a Grand Caféban.

A Föllakzoid formációt 15 évvel alapította két Santiagoban élő, gyerekkori jóbarát. Domingae és Diego megtanulta integrálni az Andok ősi zenei örökségét korunk kortárs hangzásaival és a technológia által adott lehetőségekkel, így gazdag, mégis minimalista elektronikus-organikus atmoszférát teremtenek zenéjükben.

A Föllakzoid a megtisztulás folyamatán keresztül nő egyre nagyobbra, minden egyes lemezével arra törekedve, hogy egyre kevesebb elemmel töltsön ki egyre hosszabb időintervallumokat. És ahogy a legjobb techno, kraut és pszichedelikus zenék is bizonyították az idők során, néha a legminimalistább szerkezetek tartják egyben a transzcendenst 

– foglalták össze sajátos zenei stílusuk lényegét.

Legújabb lemezük a V címet kapta, amely öntudatlan táncba invitálja hallgatóságát.

Hallgatása során a szívdobogtató basszusok, pörgős ütemek és fejünkben kavargó dallamok hatására időnként valódi hipnózist élhetünk meg – fogalmaztak az alapítók. A koncertet követően a transzélményt a nemzetközi élkiadókat 

– mint a Merkaba és a Shamanic Tales – is megjárt Cord és vj Rat viszik tovább jól bevált fúziójukkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában