Szegedi hírek

2023.10.29. 20:00

Szépségtippek őszre

A hűvösebb, hidegebb időben már nehezebb megőrizni a nyáron „megszerzett” tündöklő külsőt – hacsak nem követünk néhány alapvető bőrápolási tanácsot.

Delmagyar.hu

Fotó: Mariia Boiko

1. Hidratálás 

Sok kozmetikum összetevői között megtalálható az alkohol, amely kiszárítja a bőrt. Amikor a bőrsejtek szomjaznak, az arcbőr fakó, fáradt lesz. A könnyebb állagú nappali hidratálók segítenek, hogy a bőr megőrizze hidratáltságát anélkül, hogy a termék zsíros érzetet hagyna használat után. A jobb eredményhez pedig éjszakánként használjunk nehezebb, teltebb, zsírosabb hidratálót. 

2. Rendszeres radírozás 

Számos természetes arcradír található a drogériák polcain, melyek ideálisak az elhalt bőrsejtek hatékony eltávolítására. Radírozás után a bőr nemcsak lágyabb lesz, de fiatalabb is, hiszen a folyamat ösztönzi az új bőrsejtek növekedését. Az őszi időszakban akár heti kétszeri bőrradírozás is ajánlott. 

3. Ajakápolás 

Az őszi hónapok hűvös, száraz levegője miatt kicserepesedett, száraz ajkak sokat rontanak az egészséges megjelenésen. Használjunk természetes olajokat tartalmazó készítményeket, amelyek gyógyítják és védik a száj érzékeny bőrét. A méhviasz és az olívaolaj, a makadámiaolaj vagy a jojobaolaj kombinációja tökéletes védelmet nyújt az ajkaknak a hűvös hónapokban. 

4. Fókusz a kézen 

A hideg nyomot hagy a kézen. A jojoba-, olíva-, argánolajat vagy sheavajat tartalmazó készítmények puhává, finommá varázsolják a száraz, igénybe vett kézbőrt. 

5. Óvjuk az egészséget! 

Meglátszik a bőrön, ha nem táplálkozunk egészségesen, keveset mozgunk. Fontos a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás, a pihenés is. A dohányzást, az alkoholfogyasztást kerüljük! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában