Helyi életstílus

2024.03.12. 21:00

Elkészült a játszótéri falfestmény

Koós Kata

Molnár Zsolt graffitiművész anyagáron vállalta a vidám falfestmény elkészítését. Fotó: Gémes Sándor

Immár Tapsi Hapsi, Szilveszter és Csőrike mosolyog a kukorica utcai játszótéren játszadozó gyerekekre. A falfestményt egy közelben lakó házaspár, Móricz Gábor és felesége Cintia kezdeményezte, akik négy gyermekükkel gyakori látogatók a játszótéren. Lakossági gyűjtést szerveztek, és Cintia lapunknak elmondta, mindössze két hét alatt össze is gyűlt a szükséges összeg. 

A Szegedi Graffiti Dekor művésze, Molnár Zsolt már a tizedik szegedi tűzfalat szépítette meg legújabb munkájával. A Hont Ferenc, az Ortutay, a Gát és az Agyagos utcában is megcsodálhatók művei. Elmondta, ennek a játszótérnek a megszépítése régi vágya volt, anyagáron vállalta a munkát. 

 A festészet szeretete és a környezetünk szebbé varázsolása motivál. Amikor most hétvéves kisfiam 3-4 éves volt, sokat jártunk a Kukorica utcai játszótérre. Már akkor feltűnt, hogy szétfirkálták a falat, és ennek az egész területnek a hangulata egyfajta békét adott nekem. Már akkor álmom volt ennek a falnak a festése

 – mondta el a művész. Kisfia, Bence hozzáfűzte, hogy nagyon büszke édesapjára. Vele együtt a többi gyereknek és szülőnek is azonnal elnyerte tetszését a színes, vidám festmény. 

Móriczné Cintia elárulta, hogy lakókörnyezetük megszépítése ezzel nem ér véget. Férje következő terve a házuk előtti kertrész megújítása. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában