Helyi gazdaság

2013.07.09. 09:35

Ősztől drágábban bankolunk: mi fizetjük meg a tranzakciós illetéket

Ősztől drágábban bankolunk, a hitelintézetek egymás után hárítják át ügyfeleikre a tranzakciós illetéket - írja a Népszabadság.

Ősztől drágábban bankolunk, a hitelintézetek egymás után hárítják át ügyfeleikre a tranzakciós illetéket - írja a Népszabadság keddi számában.

A lap írása szerint mióta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter június közepén bejelentette, hogy a várttól elmaradó bevételek miatt augusztus elsejétől az átutalások esetében a jelenlegi kettőről három, míg a készpénzfelvételnél háromról hat ezrelékre növelik a tranzakciós illetéket, az utóbbi esetben pedig eltörlik a hatezer forintos plafont is, a bankok egymás után teszik közzé az emelés tovább terheléséről szóló hirdetményeket.

A piac döntő részét lefedő nyolc nagybankból eddig négy lépett, és mivel a pénzintézeteknek a hatálybalépés előtt hatvan nappal kell megjelentetniük új kondíciójukat, a tranzakciós illeték áthárítása elcsúszva jelenik az ügyfeleknél - olvasható a Népszabadságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában