Helyi gazdaság

2013.08.14. 21:18

Tavaly kitüntették, idén menesztették

Szeged - Fekete Antal váltja holnaptól a Tisza Volánt is magában foglaló Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. élén Szarvas Pétert. A szakmai és vezetői munkájáért tavaly még Baross Gábor-díjban részesült vezető menesztését nem indokolták.

Kovács András

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. igazgatóságának tájékoztatása szerint az új vezérigazgató kinevezése határozatlan időre szól. A döntéstől azt remélik, hogy az „új vezetés a régiós célkitűzések megvalósítása érdekében új perspektívákat nyit majd".

Az új vezérigazgató a közlekedési, fuvarozási területről érkezik, [namelink name="Fekete Antal"] 10 éven keresztül volt az MF Cargo Kft. ügyvezetője. A szállítmányozási cég kiemelt partnerei között – honlapjuk szerint – ott van az Auchan Magyarország Kft., a hazai SPAR, Penny és Rauch Hungaria Kft. és a DHL Magyarország is.

A leváltott vezérigazgató úgy véli, menesztésének hátterében az állhat, hogy egyes szakmai kérdésekben markánsan eltérő vélemény alakult ki közte és a vagyonkezelő szervezet vezetése között. [namelink name="Szarvas Péter"] lapunkhoz is eljuttatott közleményében azt írta, leváltásáról szóló értesítésben indoklás nem szerepelt, és az MNV Zrt. igazgatósági döntése meglepetésként érte. Úgy véli, másfél évtizedes vezetése alatt a Körös Volán Zrt. komoly szakmai és üzleti eredményeket ért el.

A szakma elismeri, hogy olajügyekről elhíresült cégből egy sikeres, kiegyensúlyozott és hatékony gazdasági társaságot hozott létre. Ezt látszik alátámasztani, hogy a Körös Volán Zrt. vezérigazgatójaként a hazai autóbusz-közlekedés területén nyújtott szakmai és vezetői munkájának elismeréseként tavaly március 15-én Baross Gábor-díjban részesült.

Tény, hogy irányításával jött létre a több társaságot, így a szegedi központú Tisza Volánt is integráló regionális Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. Komoly szerepe volt abban is, hogy ennek székhelye Békéscsaba lett – ami a másik oldalon természetesen „veszteség" Szegednek.

A vezérigazgató szerint van elméleti esély a szakmai ellentét kibékítésére, és hangsúlyozza: igyekszik előkészíteni az átadás-átvételt, hogy a társaság a lehető leggördülékenyebben élje át a vezetőváltást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában