Iskolakezdés

2020.09.01. 08:57

23 kamion fertőtlenítőt szállított az iskoláknak a szegedi Florin

A tanévkezdés előtt három nap alatt 420 ezer darab – 23 kamionnyi – fertőtlenítőszert szállított le a szegedi Florin Zrt. az iskolák koronavírus elleni védekezéséhez.

Kovács András

A társaság Budapesten és 17 megyében a kijelölt elosztóhelyekre szállította a termékeket, megyénkben az iskolák fenntartói a cég szegedi központjában kaphatták meg a szereket, Bács-Kiskunban pedig a cégcsoport kecskeméti telephelyén.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK ) pályázatot írt ki az iskolák fertőtlenítőszerrel történő ellátásához szükséges termékekre. Ezek leszállítására a Florin Brado fertőtlenítőszereit forgalmazó Bradochem Kft.-nek nyílt lehetősége. – Több mint 200 tonnányi kézfertőtlenítőt és felület-fertőtlenítőszert szállítottunk le néhány nap alatt az iskoláknak. Hatalmas logisztikai feladat volt, de az ÁEEK koordinálásával, a katasztrófavédelem, a kormányhivatalok és fuvarozó cégek összehangolt munkájával sikerült megoldani még a tanévkezdés előtt – mondta Barta Attila, a Florin Zrt. cégvezetője.

A járvány kirobbanása utáni rendkívüli helyzetben az egészségügyi és közintézmények fontos fertőtlenítőszer-ellátójává vált a Florin. Egyike volt annak a hat magyar társaságnak, amely biztosította az ország ellátását. A cég márciusban minden más termék gyártását leállította, és a teljes sort átállította fertőtlenítőszerekre. A veszélyhelyzet 99 napja alatt 4 millió Brado terméket készített, összesen 1500 tonna fertőtlenítőszerrel járult hozzá a védekezéshez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában