Lassan elkészülnek az üzlethelyiségek

2020.10.20. 18:19

Ekkor fejezik be a kisteleki piacbővítést

Jól halad a kisteleki piac bővítése: a beruházás 75 százalékos készültségű, január 15-re kell teljesen befejeződnie. Az eladók és a vásárlók, ha minden jól alakul, február végétől vehetik birtokba.

Imre Péter

A kisteleki piacbővítésnél már majdnem teljesen elkészült az üzlethelyiségek épülete.

Fotó: Karnok Csaba

– Jól halad a meglévő csarnok melletti piacbővítés-beruházás: szeptember 7-én volt 50 százalékos készültségű, jelenleg 75 százalékos – közölte Farkas Kinga, a kisteleki polgármesteri hivatal projektmenedzsere, ügyintézője. Az új 1500 négyzetméteres, hivatalos nevén agrárlogisztikai központ építésére 115,7 millió forintot nyert a kisváros, a teljes költségvetés 116,7 millió, vagyis saját forrásból 1 millió forintot kellett biztosítani. A beruházással a piaci infrastruktúra is bővül.

A kisteleki piacbővítésnél már majdnem teljesen elkészült az üzlethelyiségek épülete.
Fotó: Karnok Csaba

Már szeptemberben állt, mostanra majdnem teljesen elkészült az a 425 négyzetméteres épület, melyben két üzlethelyiség, csomagoló, két hűtőkamra, raktár, iroda és mosdó kap helyet. Belül már kirajzolódnak az üzletek körvonalai, a szigetelés is majdnem kész és állnak a szabadtéri, de fedett elárusítóhelyeken az oszlopok, ahol 117 négyzetméteren, 10 piaci asztalon kínálhatják majd portékáikat a „kofák”, vagyis a helyi és 40 kilométeres körzetből a környékbeli őstermelők. Az arra sétálók kis fantáziával – tényleg nem kell hozzá nagyon elrugaszkodott, szárnyaló – már elképzelhetik, hogyan néz majd ki az új piaci terület, melyhez parkolók és kerékpártámaszok is társulnak. A komplexum teljesen akadálymentesített lesz.

– Hátravan még a burkolás – például a padlóé –, a vakolás, a festés, a szociális helyiségek kialakítása és a famunka. Zajlanak az eszközbeszerzések, a szerződéseket már megkötöttük, a különböző berendezések pedig akkor kerülhetnek a helyükre, amikor az épület zárható lesz – mondta Farkas Kinga.

A beruházás „fizikai” részének, vagyis az építkezésnek január 15-ig kell elkészülnie, míg a projektzárás napja február 22. A projektzárás után, amint a szükséges engedélyek – például a használatbavételi – megérkeznek, birtokba vehetik az eladók és a vevők – tudtuk meg Farkas Kingától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában