zajlik a Makkosház végállomási renoválása

2020.10.19. 13:42

Kevesebb energiával oldják meg Szeged közlekedését

Elkezdődött a Makkosház végállomási épület energetikai korszerűsítése, erről tartott október 19-én sajtótájékoztatót Nagy Sándor, városfejlesztési alpolgármester és Majó-Petri Zoltán, a Szegedi Közlekedési Társaság ügyvezető igazgatója.

K. A. R.

Fotó: Kuklis István

Utóbbi elmondta, a beruházás során napelemeket telepítenek az épület tetejére, ezzel pedig teljes mértékben lefedik majd az ingatlan villamosenergia ellátását. Továbbá a meglévő kazánt hőszivattyús fűtőrendszerre cserélik, ennek a munkának egy része már megvalósult – derült ki Majó-Petri beszámolójából.

Mint mondta, kevesebb energia felhasználásával szeretnék megoldani Szeged tömegközlekedését, ezt a célt szolgálja a mostani projekt is, melynek részeként a trolibusz 1. számú javítócsarnok és irodaépület, a trolibusz-járműmosó, a pályás műhelyépület, a raktárépület-étkező-tartózkodó komplexum, és a Tarján végállomási épület is megújul 2021 végéig.

 

Már javában zajlik a Makkosház végállomási épület renoválása.
Fotó: Kuklis István

Nagy Sándortól megtudtuk, a város összesen 34 milliárd forintos uniós támogatásból fejleszti intézményeit, a keret jelentős része a környezetvédelmet és a fenntarthatóságot szolgálja. Hozzátette, 7,4 milliárd forintot költenek az energiahatékonyságot szolgáló beruházásokra, összesen 22 épületet fejlesztenek. Jelenleg 3 helyszínen zajlik a munka, 4 beruházás közbeszerzési eljárás alatt áll, míg 3 fejlesztés tervezési szakaszban van – tette hozzá az alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában