Gazdaság

2020.12.01. 12:37

Így segíti a nehéz helyzetbe került tagvállalkozásait a megyei iparkamara

A koronavírus járvány miatt nehéz helyzetbe került Csongrád-Csanád megyei mikró- és kisvállalkozásokat támogatják.

delmagyar.hu

OTP bank fiók gazdaság valuta pénzügyek bankolás pénz ügyintézés szolgáltatás pénzintézet ügyfél 2019 12 19 Fotó: Kállai Márton

Fotó: Kállai Márton

Erre a Kamarai Pénzügyi Alapokból jut forrás. A CSMKIK legalább egy éve önkéntes tagjai a kamara elnökségének döntését követően most akár 1 millió forintos visszatérítendő, kamatmentes forráshoz juthatnak. – írja közleményében a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Dr. Kőkuti Attila, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kiemelte, a jelenlegi helyzetben az elsődleges cél a vállalkozások piac- és versenyképességének, valamint a munkahelyek megőrzése a járványügyi helyzetben.

Ehhez igyekeznek gyors segítséget nyújtani önkéntes tagjaiknak, akik a pályázati támogatást felhasználhatják minden olyan kiadásra, mely a vállalkozásnál a járvány okozta válság kedvezőtlen hatásait enyhíti. Hozzátette, az elnyert támogatási összeget az elbírálás időpontjától számított 6 hónapon belül kell felhasználni. A támogatás futamideje maximum 2 év.

A közleményben azt írják, hogy a Covid-19 járvány miatt nehéz helyzetbe kerülő önkéntes kamarai tag cégek és vállalkozók pályázatait várják.

Ezért a pályázati kiírásba ennek megfelelő kritériumok kerültek be. Ilyen például, hogy járványra visszavezethetően a vállalkozás nettó árbevételében, üzemi eredményében, rendelésállományában, likviditási vagy egyéb gazdálkodási mutatójában negatív változás következett be.

A pályázatokat beadási határideje 2020. december 21.

A pályázat teljes kiírását és további információkat EZEN AZ OLDALON található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában