A munkafolyamatok automatizálásával a dolgozók fizikai terhelését csökkentik

2021.01.21. 20:00

Csökkentik a fizikai dolgozók terhelését az idei fejlesztéssel

A teljes beruházás 35 százalékára pályázati támogatást nyert a hódmezővásárhelyi Villeroy & Boch Magyarország Kft. A porcelángyár két új mázolósort és egy WC-öntő gépet telepít.

Munkatársunktól

A beruházáshoz mintegy 300 milliárd forint támogatást kaptak. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

A több mint 750 dolgozót foglalkoztató Villeroy & Boch Ma­­gyarország Kft. a következő hónapokban újabb, mintegy 900 millió forintos beruházással fejleszti vásárhelyi gyárát. A tervek szerint 2021 decemberében lezáruló projekt során két új mázolósorral és egy ma­­gasnyomású WC-öntő gép telepítésével növelik a vállalat versenyképességét.

Károkat kompenzálnak

A beruházás megvalósításához a cég sikeresen pályázott a Külgazdasági és Külügyminisztérium új kompenzációs programjára. A pályázaton a vállalkozás a teljes beruházás 35 százalékát, 283 millió 779 ezer forint támogatást nyert. A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) által bonyolított, ki­­zárólag a nagyvállalatoknak meghirdetett kiírás célja, hogy a járvány okozta gazdasági ká­­rokat kompenzálja, és segítse a sikeresen pályázó vállalatok megújulását és fejlődését a járvány utáni időszakban.

Védik a munkahelyeket

A szanitergyárban megvalósuló beruházások célja részben a munkafolyamatok automatizálása, a munkatársak fizikai terheltségének a csökkentése, részben pedig az egyre népszerűbbé váló, új technológiá­­jú WC-kapacitás növelése. A pályázathoz kapcsolódóan a cég vállalta, hogy a projekt lezárásáig fenntartja az induláskor meglévő létszámát, így a munkahely­megőrzés is kiemelt figyelmet kap – derült ki a cég la­punkhoz eljuttatott közleményéből.

A szerződést még tavaly de­cemberben írták alá, a jelenlegi vírushelyzetre való tekintettel személyes találkozó nélkül.

A Villeroy & Boch Magyarország elődjét, az Alföldi Porcelángyárat 1965-ben alapították Hódmezővásárhelyen. Magyarország egyetlen szanitergyára közel 60 éve gyárt egészségügyi kerámiákat. A hazai piacon két márkát forgalmaznak, a prémium Villeroy & Bochot és a piacvezető Alföldit.

A beruházáshoz mintegy 300 millió forint támogatást kaptak.
Fotó: Karnok Csaba

750 dolgozó

A vállalat Hódmezővásárhely egyik legnagyobb munkálta­tója.

A hazai piacon túl a Hódmezővá­sárhelyen készült termékek a világ szinte minden pontjára eljutnak.

Kiemelt célpiacai a nagyobb európai országok, Németország, Franciaország és a skandináv országok. A Villeroy & Boch Magyarország Kft. a több mint kétszázhetven éves mettlach-i székhelyű Villeroy & Boch AG magyarországi leányvállalata. A hódmezővásárhelyi leányvállalatnál több mint hétszázötvenen dolgoznak. A cég árbevétele 2019-ben 24,1 milliárd forint volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában