Helyi gazdaság

2021.03.19. 09:37

Kiegyensúlyozottak a költségvetések Bakson és Ópusztaszeren

Munkatársunktól

Az ópusztaszeri büdzsé főösszege 607,2 millió, amiből a működési költség 259,4, a felhalmozási maradvány 260 millió – tudtuk meg Jeneiné Vidács Máriától, a polgármesteri hivatal pénzügyi előadójától.

Utóbbi összeg többek között tartalmazza a Komócsin utca aszfaltozását 7 millióért, a helyi termelői piac kialakítását és a konyha rekonstrukcióját együttesen 97,1 millióért, eszközbeszerzést az Egészségházba 2 millióért, a települési rendezési terv készítését, amelynek keretében 4 millió forintot elkülönítettek önerőre, a kerékpárút és a temetőkerítés felújítását 1,8, illetve 1,2 millióért – sorolta a szakember.

Még nem teljes a kép: az épülő Szeged–Ópusztaszer kerékpárút falut érintő szakaszarára 61 milliót költhetnek, 15 millióért vásárolhatnak tanyagondnoki buszt, és 70 millió forintból bővítik a bölcsődét.

– Az önkormányzati dolgozók bérére a 125 millió megvan, az adókiesés kompenzációjaként 18-20 millió forintra számítunk. Nem engedjük el civil szervezeteink kezét, összesen 1,5 millió forintból pályázhatnak támogatásra, és segélyekre is jut 5,7 millió. Spórolósan gazdálkodunk, de a járvány elleni védekezéshez minden eszközt biztosítunk – mondta Jeneiné Vidács Mária.

Bakson a főösszeg 630 millió forint, amelyben benne van a gondozási központ, a konyha, a bölcsőde, a polgármesteri hi­vatal és az önkormányzat üzemeltetése, továbbá 200 millió forint jut szociális bérlakások építésére.

– A stratégiai szempontokat, a fejlesztéseket figyelembe véve jól összeállított, stabil költségvetést szerkesztettünk. De ez csak egy tervezet, az év során többször ellenőrizzük, és amennyiben szükséges, módosítunk. Gondolok például a pandémiás helyzetre, a nyitásra vagy az újabb szigorításokra – közölte Búza Zsolt polgármester, hozzátéve: az esetlegesen beadható pályázatokat is bekalkulálták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában