A csokigyárban már tesztelik a gyártósort

2021.03.28. 16:00

Műszakonként 2000 kiló szaloncukor gyártására alkalmasak a berendezéseik Székkutason

Már javában zajlik a székkutasi csokigyár próbaüzeme. Élesben augusztus végétől, szeptember elejétől dolgoznak, akkor már teljes erőbedobással a karácsonyi szezonra készülnek. Az 1 milliárd forintból felépült üzem korábbi beindítását a járványhelyzet gátolta.

Kovács Erika

A gyártósor nyár végétől már nagyüzemben dolgozik. Fotó: Kovács Erika

Székkutason 2020 tavaszára épült fel a Premium Choco Kft. kézműves csokiüzeme mellett a mintegy 1000 négyzetméter alapterületű csokigyár. A beruházás 1 milliárd forintba került. Az összeg felét pályázaton nyerték, a másik 500 milliót banki kölcsönből és ön­­erőből biztosították.

A gyártósor nyár végétől már nagyüzemben dolgozik.
Fotó: Kovács Erika

Csúszás a járvány miatt

– A pandémia több hónapos csúszást eredményezett a rész­­projektek befejezésénél.

Tavaly tavasszal érkezett meg például a gyártósorunk az olasz szakminisztérium külön engedélyével. Az olasz szakemberek, akik beüzemelték a berendezéseket, viszont csak több hónappal később jöhettek Magyarországra. Úgyhogy a ta­valyi szaloncukor-időszakról a vírushelyzet miatt lemaradtunk – tudtuk meg Dani Ró­berttől, a Premium Choco Kft. egyik tulajdonosától, üzem­­ve­zetőjétől.

Ősztől nagyüzemben

– A gyárunk tesztüzeme februárban kezdődött. A tavaszi időszakot a gépek bejáratására, finomhangolására, a dolgozók betanítására fordítjuk.

Emellett természetesen tovább folytatjuk a piacok felkutatását is. Arra készülünk, hogy nyár végétől, kora ősztől már nagyüzemben gyártjuk a csokoládét, szaloncukrot.

A gyár egyelőre két főt foglalkoztat, a karácsonyi szezonra pedig 10-15 fővel készülnek majd. Első lépésben egy műszakot terveznek, amit a rendelések függvényében szük­­ség szerint bővíthetnek.

Táblás csoki, szaloncukor

A székkutasi csokigyárban mi­nőségi termékeket gyártanak majd, ét- és tej-, valamint ízesített táblás csokoládékat, szaloncukrokat, desszerteket, bonbonokat és csokoládé-alapanyagot, utóbbit cukrászdák, kézműves­üzemek részére. A termékek fantázianevén még dolgoznak.

A gyártósor nagy kapacitás­­ra képes. Műszakonként táblás csokiból 20 ezer darabot tudnak majd legyártani, csomagolni, szaloncukorból pedig 2000 kilót.

Dani Róberttől megtudtuk, a kézművesüzemük továbbra is megmarad, ott most a pandémia miatt voltak kénytelenek leállni, mert a termékeiket forgalmazó üzleteknek be kellett zárniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában