Átszervezéssel csökkentik a rezsit

2022.11.05. 10:00

Logisztikai bravúrral készülnek a télre

Hatalmas átszervezéssel készül az SZTE Mezőgazdasági Kara a téli szezonra. Hetekre teljesen lezárják az épületeket, átszervezik az irodákat, a vizsgahelyszíneket, illetve legfeljebb 20 fokig fűtenek.

Tábori Szilvia

Fotó: Török János

Átköltözteti munkatársait a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar egy majdnem 1000 négyzetméteres épületrészbe a vizsgaidőszak idejére, december 12-étől február 5-éig. A vásárhelyi kampusz szinte teljes lezárásával, az átszervezéssel, illetve azzal, hogy 20 fokig fűtik fel a kari épületeket, mintegy 25 százalékos gázmegtakarítást remélnek. Mint azt Jani Péter, az SZTE MGK Dékáni Hivatalának vezetője lapunknak elmondta: hamarosan az úgynevezett IV-es épületbe költöztetik át a kollégákat, az első emeleti tantermekben vizsgáztatnak majd, a legfelül lévő laborban pedig az aktuális kutatásokat folytatják. Csupán a téli szünetben, december 19-e és január 8-a között zár be a képzőhely ezen része is.

– A múlt héten megkezdtük a tervezést, december első hetében a logisztikai feladatokra koncentrálunk. Egy irodában a megszokottnál többen dolgoznak majd; a munkaállomásokat úgy alakítottuk ki, hogy a bútorokat lehetőleg ne kelljen mozgatni. Így főleg az informatikai átszervezés hangsúlyos. A megszokott teremkapacitás nélkül a vizsgaidőszakot is feszesebbre tervezzük – tette hozzá Jani Péter.

Az egyetemen rektori-kancellári körlevele részletezi egyebek mellett a pontos hőfokszabályozást, a vizsgák szervezését, a munkatársi foglalkoztatást. A fűtési szezonban a kari épületeket legfeljebb 20 fokig fűtik fel, hétvégenként 18 fok alá csökkentik a hőmérsékletet. A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar vállalta azt is, hogy a külön szabályozható, szakaszolható rendszerüknek köszönhetően, a folyosókon csupán 17 fokot tartanak. Jani Péter hangsúlyozta: a bezárásig naponta háromszor ellenőrzik a kapmusz teljes területén a hőmérsékletet, ha kell, azonnal korrigálhatnak.

A kollégiumot ugyancsak bezárják a következő szemeszterig: a külföldi hallgatók kérhetik a szegedi elhelyezést, a magyar hallgatókat február 6-ától fogadják ismét Vásárhelyen.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában