Volt, aki talicskával érkezett az ünnep díszéért

2022.12.20. 18:10

Fenyőket kölcsönöznek Bordányban

Arany T. János

Bordány 2022.12.20. Önkormányzat Bérelhető fenyőfa karácsonyra Képen: Fotó: Török János TJ DM délmagyar

Fotó: TOROK JANOS

– Itt lakunk a Petőfi utcai önkormányzati lakásban. Korán jöttem, mert tanultam a tavalyi tapasztalatokból. Akkor kicsit később érkeztünk, és már megfogyatkozott a kínálat. Ez tűnt a legdúsabbnak, sok ága van, ezért van mit díszíteni rajta. Így pedig egyszerűbb hazavinni, mint kézben – mondta Turzó Ottó, aki talicskával érkezett kedden kora reggel a bordányi polgármesteri hivatal udvarára.

Így egyszerűbb. Turzó Ottó korán reggel érkezett a kölcsönözhető fenyőfáért, amelyet talicskával tolt haza. Fotó: Török János
Így egyszerűbb. Turzó Ottó korán reggel érkezett a kölcsönözhető fenyőfáért, amelyet talicskával tolt haza. Fotó: Török János
Fotós: TOROK JANOS

A településen már harmadik éve kínálnak kölcsönözhető fenyőfákat karácsonykor. Kiss Patik-Péter alpolgármester és ötletgazda elmondta, kivágott fenyők milliói kerülnek a hulladéktelepekre az ünnepek után. Bordány 2020-ban indította el közösségi kezdeményezését, a karácsonyi fenyőfakölcsönzést. Az első évben harminc, idén a tavalyi évhez hasonlóan negyven darab, körülbelül egy-másfél méter magas földlabdás fa kölcsönözhető.

Az idei bérleti díj tízezer forint. Amennyiben a bérlő a fát kiültethető állapotban január elején visszaszállítja, akkor ötezer forintot visszakap.

– A kölcsönzők már a település új, 2023-as akciójához csatlakozhatnak egyben, hiszen a bérleti díj másik feléért egynyári virág vásárlásához 5000 forintos utalvány jár majd. A kezdeményezések összekapcsolásával a környezettudatosság, zöld gondolkodás mellett, a településszépítésre, virágosításra is szeretné felhívni a képviselő-testület a figyelmet – tette hozzá az alpolgármester. A fákat január 10-én, kedden és 11-én, szerdán lehet visszavinni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában