Vadgesztenye Étterem

2022.12.27. 11:30

Karácsonyi ajándék az étteremfelújítás Bordányban

Összesen 236 millió forintot nyert Bordány az önkormányzati, Vadgesztenye Étterem felújítására. A település vezetői karácsonyi ajándékként örültek a támogatásnak.

Munkatársunktól

Látványterv a hamarosan teljesen megújuló bordányi Vadgesztenye étteremről. Fotó: Bordányi önkormányzat

Szép karácsonyi ajándékot kapott településünk az Európai Uniótól és Magyarország Kormányától – számoltak be a hírről Bordány hivatalos hírportálján. Az EU társfinanszírozásával megvalósuló a helyi gazdaságfejlesztést célzó projekt száz százalékos támogatást kapott. A jó hírt a közelmúltban kapta kézhez Tanács Gábor polgármester, mely szerint a TOP Plusz programban a község 236 millió forintot nyert az önkormányzati étterem konyhájának felújítására és annak bővítésére.

Az  önkormányzati tulajdonban lévő, a Vadgesztenye Étteremnek otthont adó épület folyamatos fejlesztéseken esett át, a földszinten legutóbb éppen az étterem rész újult meg: a járólapok cseréje és festés valósulhatott meg. Az emeleten az Egérház Alapítvány a közösségi szálláshely megújításába kezdett, ott napelemeket és légkondicionáló berendezéseket szereltek fel, valamint megvalósult a szobák, illetve a közösségi tér és a kiszolgáló helyiségek festése is. 

A mostani tervek szerint az épület szükséges bővítését követően egy teljesen új konyha kialakítása valósulhat meg. Az új konyhatechnológia beszerelése, valamint a kiszolgáló helyiségek kialakítása és berendezése lehetővé teszi egy modern, költséghatékony konyha működését.

ARCHÍV Fotó: Karnok Csaba

A Bordány Vadgesztenye vendéglő mint sok másik, az ÁFÉSZÉ volt. Az önkormányzat vette meg nagyon lepusztult állapotban.

– Akkoriban minden tulajdonos gyorsan akarta kivenni a hasznot. Diszkót is csináltak itt – mesélte korábban a helyet 1980 óta üzemeltető Nagyapáti Károlyné Klárika. A Vadgesztenyét üzemeltető Nagyapátiék a legendás nagy generációval – Barta Lászlóval, Frank Sándorral, Oláh Dezsővel és Puskás Lászlóval –, a szerződéses félmaszek világ indulásakor együtt kezdték a vendéglátást az 1980-as években. Az étteremben a hagyományos menüs étkeztetés mellett lehetőség van a’la carte, azaz étlap szerinti étkezésre is. A tanévben itt készítik az ebédet az általános iskola menzásainak és a szociális étkeztetést is innen oldják meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában