Helyi gazdaság

2022.12.20. 17:30

Kiírták a bérlakásokra a pályázatot

Imre Péter

A megépült szociális bérlakásokba márciusban költözhetnek be a lakók. Fotó: Imre Péter

A baksi szociális bérlakások építéséről többször beszámoltunk lapunkban. A négy telekre tervezett 12 otthonból az építőanyagárak folyamatos emelkedése miatt három telken kilencet húzhattak fel, mintegy 200 millió forintos támogatásból, így a projekt 75 százalékosan teljesült. Legutóbb arról írtunk, hogy már csak az utolsó simítások, például a berendezések és bútorok beszerzése van hátra a teendők közül. Mára ezt is teljesítették, és az önkormányzat hétfőn kiírta a pályázatot a lakásokra, a beadási határidő január 20-a, déli 12 óra, az elbírálás pedig február 3-ára várható.

– Mindennel elkészültünk, még arra várunk, hogy az MVM elvégezze a hálózatbővítést, amelyre a szerződésben 12 hónapos határidőt vállalt. Bízunk benne, hogy nem az utolsó napokban, a 24. órában teljesítenek – közölte érdeklődésünkre Búza Zsolt, Baks polgármestere. Elmondta, már hatan elvitték a pályázati anyagot, és telefonon is többen érdeklődtek. A hálózatbővítés okán a költözés márciusra várható.

– Az Újabb esélytöbblet a baksiaknak című projektnek, az abban való részvételnek feltételei vannak. Az egyik központilag meghatározott, hogy a jelentkezőnek szegregátumi lakcímmel kell rendelkeznie, mert a cél a felzárkóztatás. Nálunk ez Máriatelepet jelenti. Ez bosszant és nem értek vele egyet, mert a szociális bérlakásoknak az is feladata lehetne, hogy helyben tartsuk a fiatalokat. Egy munkahellyel és fizetéssel bíró ifjú párnak is fontos lehet az ugródeszka az önálló élet elindításához – vélekedett Búza Zsolt. A másik feltétel az úgynevezett egyéni fejlesztési, integrációs terv.

A polgármester azt is megemlítette, Máriatelepen minden olyan infrastruktúra adott, ami a faluban megtalálható. De a megszabott feltételektől nem térhetnek el, bár szerinte hasznosabb volna, ha az nyitottabb lenne, több mozgásteret adva az önkormányzatnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában