Szegedi hírek

2022.12.06. 17:30

Megkezdődött a Vedres utcai óvoda felújítása - Fotók

Megújul a 200 férőhelyes Vedres utcai óvoda. A munkálatok már megkezdődtek, 8 hónap múlva egy energetikailag korszerűbb és szebb épületbe térhetnek vissza a gyerekek.

T. K.

A 44 éves épületre már ráfért a felújítás. Fotó: Gémes Sándor

Megkezdődött a Vedres utcai óvoda energetikai korszerűsítése, a munkaterületet kedden adták át a kivitelezőnek. Az ez alkalomból rendezett sajtótájékoztatón Binszki József alpolgármester kiemelte, ez már a 14. óvoda, amit 2017 óta korszerűsítenek. Összesen 4,5 milliárd forintot költöttek erre a célra, az uniós forrásokhoz a város 760 millió forintot tett hozzá.

Az 1970-es években épült óvodát 424 millió forintból modernizálják. Mihálik Edvin önkormányzati képviselő elmondta, a fűtéskorszerűsítésen és a nyílászárócserén kívül napelemeket is telepítenek, a mosdókat és a konyhát újítják fel és az átriumot is beépítik. Ez utóbbinak köszönhetően az óvoda alapterületét is megnövelik. A kivitelező cég vezetője, Zelei Gergely megjegyezte: ez lesz a munkálatok legnehezebb része, egyedi tervezésű acélszerkezet készül hozzá.

Az épület a szigetelésnek köszönhetően új külsőt is kap, energiafelhasználása pedig a beruházásnak köszönhetően 60 százalékkal csökken majd. A munkálatokat az ablakok cseréjével kezdték, a téli hónapokban a belső munkálatokkal tudnak haladni. Az intézmény 200 férőhelyes, jelenleg 186 kicsi jár a nyolc csoportba. Őket a felújítás idejére a Temesvári körúti épületbe költöztették át. Az üres ingatlan belakásával minden csoport együtt maradhatott, a szülőknek pedig nem kell a Tisza szegedi oldalára áthordaniuk gyermekeiket. A felújítás várhatóan 8 hónapig tart.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában