Támogatás

2022.12.07. 16:40

Nyitva tud maradni a mórahalmi uszoda

Támogatást kapott a mórahalmi önkormányzat uszodája üzemeltetésére, így azt nem kell bezárni. A kisvárosban úgy számolnak, januárban is nyitva tudnak tartani, és mivel van még szabad kapacitásuk, akár a Szegedről kiszorulókat is tudják fogadni.

Timár Kriszta

Az iskolai úszásoktatás és a vízilabda is folytatódhat Mórahalmon, nem zár be az uszoda. Fotó: Timár Kriszta

Rendkívüli rezsiköltség támogatási kérelemmel fordult novemberben Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere Schmidt Ádám sportért felelős államtitkárhoz a Móradombi Uszoda megnövekedett közüzemi költségei kapcsán. A többletkiadások miatt az önkormányzat azt tervezte, hogy december elseje és január 31-e között bezárják a létesítményt. Tegnap azonban sajtótájékoztatón jelentették be: továbbra is nyitva tud tartani.

– A sportéletből és az oktatásból nem tudunk akkora bevételt termelni, amelyből finanszírozni tudnánk a költségeket, ezért fogadtuk örömmel, hogy a kérelmünket pozitívan bírálták el. Tízmillió forint vissza nem térítendő támogatást kaptunk az utolsó negyedéves költségek finanszírozására, így az uszoda nyitva maradhat – mondta el Farkas Gábor, az üzemeltető Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő ügyvezetője. Hozzátette, úgy tűnik, támogatásra az elő negyedévben is számíthatnak, így januárban sem kell bezárniuk. 

– A villamosenergia szerződésünk december végén lejár, így sok még a bizonytalanság a jövő évi rezsiköltségünkkel kapcsolatosan. Jó hír azonban, hogy csütörtökön helyezik üzembe az 50 kilowattos napelem másik felét, így az már teljes kapacitáson tud majd besegíteni az áramtermelésbe – beszélt arról, hogy milyen feltételekre számíthatnak 2023-ban.

A Móradombi Uszodában 6 iskola diákjai tanulnak úszni testnevelés óra keretében, illetve ott edz a Szegedi Vízilabda és Tömegsport Klub által a felnőtt férfi OB II-es csapat, valamint a Délkeleti Területi Gyermek és Baby bajnokságokban szerepeltetett csapatok. Farkas Gábor lapunknak elmondta, van még szabad kapacitásuk, így akár a Szegeden bezáró uszodákból kiszorulókat is tudják fogadni. Az intézményben egy 33-szor 25 méteres úszómedence és egy 16-szor 8 méteres tanmedence található.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában