Szegedi hírek

2022.12.20. 11:30

Terasztetőt kapott a bölcsőde karácsonyra

K. A. R.

Ruzsa Roland azt mondta, elkötelezett a bölcsőde, az óvodák és az iskolák segítésében Dorozsmán.

Fotó: Gémes Sándor

Régi álma vált valóra a kiskundorozsmai Nefelejcs Bölcsődének, ugyanis a korábbi korszerűtlen, ponyvás terasztető helyére új, modern szerkezet került. Valódi karácsonyi ajándék ez az intézménynek, a tető ára adományokból gyűlt össze, valamint Ruzsa Roland önkormányzati képviselő saját forrásból járult hozzá ahhoz, hogy a bölcsőde teraszára ki- és betekerhető tető kerüljön.

Fotós: Gémes Sándor

Ruzsa Roland lapunknak elmondta, megválasztása óta törekszik arra, hogy a lehetőségekhez mérten a dorozsmai gyerekek a legjobb körülmények között nevelkedjenek, fejlődjenek. Éppen ezért folyamatosan kapcsolatot tart a bölcsőde, az óvodák és az iskolák vezetőivel, és az ő kérésüknek megfelelően hajtanak végre fejlesztéseket. Kiemelte, korábban az óvodákat és az iskolákat segítette, most azonban a bölcsődén volt a sor, hiszen ott évek óta probléma volt, hogy nyaranta a gyerekek nem túl komfortos árnyékoló alatt tudtak játszani, ezért az intézményvezető segítséget kért a helyzet megoldásában.

Ruzsa Roland közölte, az új tetőre az ősszel megtartott jótékonysági bál bevételéből 40 ezret ajánlottak fel a szervezők, majd a múlt hétvégén jótékonysági retró discot tartottak, amelynek 180 ezer forintos bevétele szintén a bölcsőde fejlesztését segítette. Azonban ennél jóval többe, 700 ezer forintba került a beruházás, így a hiányzó összeget a képviselő pótolta saját forrásból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában