Balástya

2023.01.03. 20:40

Már a válaszfalakat is építik

I. P.

A kivitelező jól halad az új óvodai-iskolai konyha építésével. Fotó: Illin Klára

Decemberben a betongerendák és az úgynevezett kefnik (béléselem, üreges mennyezeti béléstest) beépítésével, majd a födém betonozásával és a betonkoszorú kialakításával folytatódott a 350 adagos óvodai-iskolai konyha beruházása Balástyán. Megkezdődött a válaszfalak építése és a tetőszerkezet faanyagának előkészítését is végzik a helyszínen dolgozó szakemberek.

– A kivitelező kifejezetten jól halad, így szerintem tartható lesz a júniusi átadási határidő. Ezen a héten a szabadságolások miatt szolidabb a tempó, előkészítő munkák zajlanak, de január 9-étől ismét teljes lesz a nagyüzem – tudtuk meg Ujvári László polgármestertől.

Átadása után jelentős szerepet játszik majd a konyha a helyi közétkeztetésben: ott sütnek, főznek majd az óvodásoknak, az iskolásoknak, az idősebbeknek, de a hétköznapi menüztetés és a települési rendezvények kiszolgálása is a feladatai közé tartozik majd. A kivételt, specialitása miatt, a bölcsőde jelenti.

Balástya a megvalósításra a Belügyminisztérium hátrányos helyzetű térségek gazdaságélénkítő programjában nyert 200 millió forintot, amit 27 milliós önerővel egészített ki az önkormányzat, illetve a költségnövekedés miatt a következő pályázaton nyert még 29,6 millió forintot, így a költségvetés teljes összege 256,6 millió.

– Sajnos, a műszaki tartalmat ennek ellenére csökkenteni kellett és az iskolai étkező később, egy másik projektben, valószínűleg TOP Pluszos forrásból épülhet meg – nyilatkozta korábban lapunknak Ujvári László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában