Képviselő-testületi ülés

2023.02.13. 13:38

Döntöttek a makói nyitásról

Két kisebb módosítással ugyan, de elfogadta a hétfő reggeli rendkívüli ülésen a makói képviselő-testület azt az ütemtervet, ami szerint fokozatosan kinyitnak a fűtési szezon idejére lezárt intézmények.

Szabó Imre

A Hagymaház március 15-től újra fogadja az olvasókat. Erről is döntöttek a mai ülésen. Fotó: Szabó Imre

Az anyagot előterjesztve Farkas Éva Erzsébet polgármester többek között azt mondta, a rezsiválságra a makói önkormányzat gyorsan és hatékonyan reagált, és arról is szólt, hogy a rendkívüli helyzet minden makóitól áldozatot követelt, hiszen az is áldozat, hogy egy időre nélkülözni kellett a sport és a kultúra megszokott lehetőségeit. A lezárások azonban lehetővé tették, hogy a város elindítson egy 220 milliós támogatási programot, ami megkönnyíti az itt élőknek a megemelkedett rezsiköltségek kifizetését.

A tavaly ősz végén átmenetileg bezárt intézmények a testület döntése nyomán az alábbi sorrendben nyitnak ki: a tanuszoda február 15-én, megfelelő vízminta függvényében, a könyvtár március 1-jén, a sportaréna 10-én, a sportcsarnok – egy több milliós bevétellel kecsegtető kézilabdatorna megrendezése miatt – 11-én, a Hagymaház 15-én, a múzeum 31-én, a Korona konferenciaközpont április 15-én, és ugyanezen a napon a két nyugdíjasklub, a Hajnal és a Megyeház utcai. Mucsi Tamás (DK) azt javasolta, hogy a tanuszoda és a sportcsarnok egyszerre nyisson ki, ezt az elképzelést azonban leszavazta a többség.

A képviselők ezen kívül – bár ez igazából csak formális döntés volt – jóváhagyták a közoktatási intézmények beiskolázási körzeteit, illetve a Makói Óvoda nyári nyitvatartási rendjét. Mucsi itt is hozzászólt, azt kérte, a város készítsen tanulmányt arról, miként vehetné vissza az iskolákat, véleménye szerint ugyanis a tankerület nem működteti ezeket megfelelően. Mágori András (Fidesz-KDNP) e helyett arra tett indítványt, hogy a testület hallgassa meg a tankerület vezetőségét. Ez utóbbit elfogadta a testület. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában