Bontással indul majd a beruházás

2023.02.23. 16:00

Épülhet a mindszenti bölcsőde, mutatjuk a látványterveket

Megkötötte az önkormányzat a szerződést a bölcsőde kivitelezőjével nemrégiben. A nyertes hódmezővásárhelyi céget három pályázó közül választották ki. A kivitelezés a kijelölt területen álló, átalakításra alkalmatlan épületek bontásával indul.

Tábori Szilvia

Majdnem 900 négyzetméteres lesz a kétszintes mindszenti bölcsőde. Látványterv: Mindszent város önkormányzata

A hódmezővásárhelyi kórház bővítését végző Építészmester Tervező és Kivitelező Zrt. építi meg végül a mindszenti Köztársaság térre tervezett bölcsődét. Február közepén a felek aláírták a szerződést, miután a három pályázó közül az Építészmester nyerte meg a közbeszerzési eljárást.  A hódmezővásárhelyi társaság nettó 688 millió forintért vállalta a kivitelezési munkát, amely az új létesítmény helyén álló épületek bontásával kezdődik. A telken jelenleg a Városi Szolgáltató Kft. leromlott, elbontásra váró, átalakításra alkalmatlan épületei állnak.  Azok helyére kerül majd a négy csoportszobás, kétszintes intézmény.  

Fotós: Mindszent város önkormányzata

A településen egyébként 2013 óta nem működik bölcsőde, ám a növekvő születésszám ismét indokolja a beruházást. Az előzetes felmérések alapján úgy tervezték meg a csecsemőotthont, hogy negyvennél több kisgyermek napközbeni gondozását tudják vállalni. 

Az épület hasznos alapterület majdnem 900 négyzetméter lesz, és egy több mint 500 négyzetméteres területet füvesít és parkosít a kivitelező, illetve három játszóelem is helyet kap a kertben. Összesen 12 parkolót terveztek, ebből egyet akadálymentesen alakítanak ki. 

Fotós: Mindszent város önkormányzata

A száz százalékos támogatásból szerzik be az új bölcsőde szabályos működéséhez szükséges felszereléseket, berendezéseket, készség- és képességfejlesztő eszközöket, udvari játékokat, valamint az informatikai eszközöket. A versenyfelhívásban az áll, hogy a nyertes kivitelezőnek 18 hónap alatt kell teljesítenie vállalását. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában