Hódmezővásárhely

2023.02.24. 08:40

Hat utcában aszfaltoznak márciustól

Ötvenmillió forintból hat utca aszfaltburkolata újul meg a városban. A kivitelezőt már kiválasztották, hamarosan, a tervek szerint márciusban, kezdődik a munka. Ezt Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere jelentette be a vasárnapi, „MZP őszintén” című videójában.

Kovács Erika

Illusztráció: Kovács Erika

Ötvenmilliós keretből 100 százalékosan, teljes hosszában megújul Újvároson az Erdélyi utca, a Kertvárosban a Nap utca, a Futó Mihály utca és az Almási utca burkolata. Ezenkívül két olyan utcánk is van, az egyik a Csúcsi városrészben lévő Búza utca, amely a Zalaegerszeg tér és a Lőrincz pap utca közötti 400 méteres szakaszon, illetve a Kistópart utca, amely a gázfogadótól, vagy másképpen a Tavasz utcai kereszteződéstől torkollik zsákutcába. Ezeknek az utcáknak a jelentős hosszúságú szakasza is új aszfaltréteget kap

 – mondta a polgármester.

A tervek szerint már márciusban, a hónap közepén kezdődik a munka, amire az önkormányzat nettó 49 millió forintot fordít. A felújítás összesen két kilométernyi utat érint. Az aszfaltozással május végig kell a közbeszerzésen kiválasztott kivitelezőnek elkészülnie.

Hamarosan a kátyúzást is elkezdik Hódmezővásárhelyen, amire az önkormányzat, a tervek szerint, ugyancsak ötvenmillió forintot fordít.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában