Megadja a módját az ünneplésnek a szentesi cég

2023.04.16. 07:00

Húsz éve alakult meg a Délalföldi Kertészek Szövetkezete

Fennállásának 20. évfordulója alkalmából rendez jubileumi ünnepséget április 27-én a Délalföldi Kertészek Szövetkezete.

M. A.

Több mint egy hektáron bővített a Délkertész. Fotó: Majzik Attila

A cégnél garantáltan emlékezetes lesz a kerek évforduló, ugyanis akkor adják át az új, komplex logisztikai csarnoképületüket is.

A Délkertész központi telephelyén több mint egy hektáron bővít a cég: a 2,7 milliárd forintos beruházás során 5 ezer négyzetméteren hűtőházat, 1300 négyzetméteren csomagoló felületet, két 450 négyzetméteres göngyöleg- és csomagolóanyag raktárt és egy 1750 négyzetméteres rakodóteret alakítanak ki.

Mint Nagypéter Sándor, a Délalföldi Kertészek Szövetkezetének elnöke kiemelte, a beruházással a jövőnek építenek. A Délkertésznél a 2023-29-es időszakban további automatizált, digitalizált gépsorokat helyeznek el, így kevesebb kézi erővel tudnak majd nagyobb kapacitással csomagolni. Az elnök hozzátette, az új logisztikai csarnoknak köszönhetően tovább növelik majd a nyomonkövethetőséget és az élelmiszerbiztonságot is.

A délelőtti csarnokavatót követően délután partner és termelői találkozót szerveznek, amelyen Farkas Sándor agrárminiszter-helyettes, országgyűlési képviselő, Szabó Zoltán, Szentes polgármestere, Apáti Ferenc, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke, Csikai Miklós, az Árpád-Agrár Zrt. elnök-vezérigazgatója, Ledó Ferenc, a Délkertész alapító elnöke és Nagypéter Sándor, a cég jelenlegi elnöke is beszédet mond, majd ünnepélyes díjátadón köszöntik a 20 éve elkötelezett termelőket és dolgozókat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában