Helyi gazdaság

2023.06.05. 10:40

Birtokba vették a marosleleiek a felújított Civil Házat

Több körben összesen 82 millió forintból korszerűsítették a volt jegyzői lakot, ahol végleges és méltó otthont kapnak a maroslelei civil szervezetek. A fejlesztést Lázár János, a térség országgyűlési képviselője is megtekintette a Nemzeti Összetartozás Napján.

delmagyar.hu

Forrás: Promenad24.hu

Június 1-jével végre birtokba vehették a maroslelei civil szervezetek a gyönyörűen felújított Civil Házat, ahol valódi otthonra találhatnak. Az elmúlt évek során több körben összesen 82 millió forintból modernizálta a település a volt jegyzői lakást. A fejlesztést a Nemzeti Összetartozás Napján Lázár János, a térség országgyűlési képviselője, építési és közlekedési miniszter is megtekintette Drimba Tibor polgármester társaságában.

A település első embere emlékeztetett, 2016-ban még elődje, Martonosi György indította el a teljes energetikai korszerűsítést, s akkoriban alakították ki itt a helytörténeti gyűjteményt is. Az önkormányzat két éve a Magyar Falu Programban nyert pályázatot, aminek révén aztán a teljes belső felújítást is meg tudták valósítani a helyi civil szervezetek munkájának segítése céljából. Az energiaválság egy időre megakadályozta a költözést, mert átmenetileg itt kellett elhelyezni a szociális intézményt, de idén június 1-jével végre megkezdhették itt a munkát a civil szervezetek, melyek korlátlan időtartamban vehetik igénybe az épületet. Drimba Tibor azt mondta, a helytörténeti gyűjtemény mellett 70-80 fő befogadására alkalmas a Civil Ház.

Évek óta dolgozunk érte, hogy olyan végleges helyet találjunk a civil szervezeteinknek, ahol méltó körülmények között tudnak rendezvényeket tartani. Mindez azért vált szükségessé, mert igen élénk civil élet zajlik a településen, tizenkét, rendkívül aktív civil szervezet működik Maroslelén. A Civil Házban igazi otthonra lelnek, amellett, hogy a Faluházunk továbbra is rendelkezésükre áll a 150-160 fős nagyrendezvényeik lebonyolítására

 – ismertette a polgármester.

Drimba Tibortól megtudtuk, pályázati támogatásból és önkormányzati forrásokból összesen 82 millió forintot fordítottak a felújításra, de „minden pénzt megért, hogy a régi, patinás épület új pompájában tündököljön”. A tervek között említette még, hogy a jövőben Ifjúsági Klubot is szeretnének üzemeltetni az ingatlanban.

A Nemzeti Összetartozás Napján Drimba Tibor a térség országgyűlési képviselőjének, Lázár Jánosnak is bemutatta a település legújabb büszkeségét, a Civil Házat.

Olvasható a Promenad24 oldalon.

https://promenad24.hu/2023/06/04/birtokba-vettek-a-marosleleiek-a-felujitott-civil-hazat/?fbclid=IwAR3u_7KLYEvh-NpSX-_jyh7GqXCfl_wtU-54ktwNop8A1f1u4cKUlpNgpMI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában