Helyi gazdaság

2023.06.18. 17:11

Kettős ünnep Makó-Újvároson – Galéria

Kettős ünnepet tartott szombaton az újvárosi református közösség Makón: beiktatták hivatalába Stefán Zoltán lelkészt, majd felavatták az új, Csillagfény nevű bölcsődét.

Szabó Imre

Az új bölcsődének köszönhetően a gyerekek a kezdetektől 14 éves korig ugyanabba az intézménybe járhatnak. Fotó: Szabó Imre

 

Néhai nagyapám, Stefán Miklós is lelkipásztorként szolgált Kárpátalján. Az ő életútja, szolgálata indított arra, hogy magam is lelkész legyek

 – mondta Stefán Zoltán, Makó-Újváros szombaton beiktatott új református lelkésze. 

Ő is szolgált Kárpátalján, majd 2018 nyarán Magyarországra, Székkutasra és Magyarországra került. 2021-ben érkezett Makóra.

Az újvárosi közösség óvodát, általános iskolát és bölcsődét üzemeltet, így – mondta – lelkészként kiemelt figyelmet fordít a gyermekek keresztényi szellemű nevelésére. Az ünnepség fontos mérföldkő az életében, örömmel szolgálja a makói közösség mellett Magyarcsanádon és Földeákon is a református híveket

 – tette hozzá. 

Az újvárosi református templomban a beiktatás alkalmából rendezett ünnepi istentiszteleten az egyházmegye több lelkésze vett részt. 

A templomi szertartást követően avatták fel a Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskola új tagintézményét, a Csillagfény Bölcsődét. Ennek kialakítását az tette lehetővé, hogy a közösséghez tartozó Örömsziget óvoda 2021-ben félmilliárdból új épületet kapott, a megürült ingatlanban pedig teljes egészében államilag támogatott, 320 milliós beruházással készülhetett el a 24 férőhelyes, modern bölcsőde. 

A nemzeti színű szalag átvágása előtt Bertus-Barcza Csabáné intézményvezető arról beszélt, hogy itt keresztény értékrend szerint, két csoportban nevelkedhetnek a gyerekek. Farkas Éva Erzsébet polgármester ehhez hozzátette, a bölcsőde küldetése az, hogy a keresztény személyiségfejlődés első állomása legyen olyan körülmények között, amelyek biztonságot jelentenek a kicsiknek. Papós László, a kivitelező Globál 24 Kft. igazgatója mindenkinek köszönetet mondott az együttműködésért. 

Ez a szép épület gyarapítja a helyi közösséget és méltán képviseli az intézmény szellemiségét

 – mondta 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában