Helyi gazdaság

2023.06.18. 21:55

Lezárult a Magyar Közút szemétszedési akcióhete

A pénteki nappal zárult a Magyar Közút Nonprofit Zrt. országos szemétszedési akcióhete, mely során közel 200 útszakaszon gyűjtötték a közutas mérnökségi és irodai dolgozók a kidobott, illegális szemetet. Az akcióhoz országszerte csatlakoztak magánszemélyek, civil csoportok, oktatási intézmények is, az utolsó előtti napon pedig Lázár János építési és közlekedési miniszter is csatlakozott a Magyar Közút orosházi mérnökségéhez.

delmagyar.hu

Szemetet szednek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai

Fotó: Hüvösi Csaba

Az illegális szemetelőkkel szembeni szélmalomharc évente 1,5-2 milliárd forintjába kerül a Magyar Közútnak, ezért rendszeresen szerveznek szemétszedési akciót szemléletformálás céljából. A mostani akció egyik kiemelt támogatója volt Lázár János, aki Mezőhegyesen csatlakozott a közutas mérnökségi dolgozókhoz. A miniszter kiemelte, hogy a hazai közutak mentén évi 12 ezer tonna szemetet dobálnak ki, ami nagyon sok pénzébe kerül az adófizetőknek.

Ebből a pénzből nagyon sok utat tudnánk építeni, hogyha nem kellene szemetet szednünk a magyarok után

– nyilatkozta a miniszter.

Olvasható az Útinform oldalán.

https://www.utinform.hu/hu/news/lezarult-a-magyar-kozut-szemetszedesi-akciohete-lazar-janos-is-csatlakozott-az-egyik-kozutas-brigadhoz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában