Helyi gazdaság

2023.07.20. 10:56

Bejáró dolgozók is válthatnak városkártyát

Kovács Erika

Archív fotó: Kovács Erika

Nemcsak a vásárhelyiek, hanem minden olyan Csongrád-Csanád vármegyében élő polgár is válthat Vásárhely Kártyát, amely településnek a képviselő-testülete együttműködési megállapodást köt a vásárhelyi önkormányzattal. A városkártya legfőbb kedvezményeleme az ingyenes városi buszhasználat. Ennek kapcsán merült fel az igény, hogy a Vásárhely közigazgatási területén munkaviszonnyal rendelkezők is válthassanak városkártyát.

A bejáró dolgozóknak sokat könnyítene, ha a buszpályaudvartól, vagy a vasútállomástól a munkahelyükig nem az évi 56 ezer forintos  bérletet kellene megvásárolniuk, hanem 2000 forintos városkártyát váltanának, amivel ingyen vehetnék igénybe egész évben a helyi buszközlekedést

 – mondta a legutóbbi közgyűlésen Márki-Zay Péter polgármester. A közgyűlés ezt egyhangúlag megszavazta.

Hogy jelenleg hányan rendelkeznek városkártyával, arról nem esett szó, a legutóbbi adataink szerint kétezer körül voltak és egy kutyának is lett városkártyája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában