Helyi gazdaság

2023.07.12. 16:25

Járdát újítanának fel Pusztaszeren

A pusztaszeri önkormányzat már háromszor pályázott a Belügyminisztériumnál a faluközpontban lévő járdaszakasz felújítására, eddig sikertelenül. Idén önerőből ideiglenesen javítanak az állagán, de szeretnék véglegesen megoldani a kérdést.

Imre Péter Géza

A sportteremmel párhuzamos járda valóban felújításra szorul. Fotó: Imre Péter

Már háromszor pályáztunk a faluközpontban lévő járdaszakaszok felújítására a Belügyminisztériumnál, eddig sikertelenül, az indoklás szerint forráshiány miatt – kezdte beszélgetésünket Máté Gábor, Pusztaszer polgármestere. Közölte: a probléma a 2018 szeptemberében átadott sportteremhez is kötődik, ugyanis az építési munkák alatt a közeli járdák rossz állapotba kerültek és amíg a beruházás tartott felesleges lett volna költeni azokra; arra gondoltak, majd később, pályázati forrásból varázsolják újjá.

Közmunkásaink folyamatosan végeznek járdarekonstrukciót községünkben, de mivel ez a rész a centrumban található, ragaszkodunk a térburkolatos, szép és elegáns megoldáshoz. Ennek kivitelezéséhez szakemberek szükségesek. A Magyar falu programban is lett volna hasonlóra esély, de a 3-as számú választókerületben igyekszünk nem szembemenni egymás terveivel, elképzeléseivel, és a társtelepülések javára lemondtunk a lehetőségről. Nem lett volna szerencsés elaprózni a rendelkezésre álló összeget, illetve a munkát, a beruházást sem akartuk széttördelni, általában arra törekszünk, ha elkezdjük „egy levegőre” befejezzük. Bízunk benne, visszakaphatjuk majd ezt a gesztust – fejtette ki véleményét a faluvezető.

A tervezett felújítás Máté Gábor szerint, 7-8 millió forintba kerülne, de az sem irreális, hogy elérheti a 10 milliót. Nem tudható, mikor lesz ilyen munkára pályázható forrás, viszont az állapot tarthatatlan. Ezért bontott járdalapokat használva még ebben az évben önerőből javítanak rajta, de ez csakis ideiglenes, átmeneti megoldást jelenthet, a megnyugtató és végleges a teljes és térköves rekonstrukció lenne.

A sportteremnek csak az első üteme került tető alá, a másodikban szerepel a színpad és a színpadi öltözők, kiszolgáló helyiségek kialakítása. A bővítés terve elkészült, rendelkezésre áll, de azt már valóban nehéz lenne megjósolni is, mikor valósulhat meg. Becslésem szerint legalább 80-100 millió forint kellene ehhez a beruházáshoz – mondta végül Máté Gábor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában