Helyi gazdaság

2023.07.01. 16:45

Megérkezett a kistraktor Balástyára

Június végén megérkezett az alacsony ürítésű fűnyíró traktor, amihez még tavaly a Vidékfejlesztési Program keretén belül a Helyi gazdaságélénkítés elősegítése elnevezésű pályázaton nyert támogatást a Balástya Községi Önkormányzat.

delmagyar.hu

Forrás: balastya.hu

A tavalyi nyertes pályázatban 90 százalékos támogatás intenzitással 18.751.524 forint összegű vissza nem térítendő összeget kapott az önkormányzat, amelyhez 2.083.504 forint önerőt biztosított. Ezt az elnyert támogatást eszközbeszerzésre, meglévő eszközök technológiai fejlesztésére, gépbeszerzésre kellett fordítani. Január második hetében megérkezett a megrendelt Fliegl típusú ágvágó és a rönkfogó, 6 darab fűkasza, egy magassági ágvágó és egy élezőgép.

Ugyanezzel a pályázattal még egy kistraktor beszerzésére volt lehetőség, amihez több eszköz csatlakoztatható, és például alkalmas fűnyírásra, hóeltakarításra is. A beszerző cég áprilisra ígérte a szállítását, de a gyártási nehézségek miatt az időpont tolódott, és június végén  megérkezett a kistraktor, amit már Búza József, az önkormányzat munkatársa be is üzemelt.

A traktornak tartozéka még egy mellső emelő és az 1,25 méter szélességű hótolólap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában