Helyi gazdaság

2023.10.14. 18:57

Meghaladta a 2,6 ezer milliárd forintot tavaly a száz legnagyobb Csongrád-Csanád vármegyei cég összesített árbevétele

Delmagyar.hu

A Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara, a Délmagyarország napilap, a Központi Statisztikai Hivatal és az Enterprise Europe Network Dél-alföldi Irodája együttműködésével készült kötet elemzése alapján a megyében a legnagyobb cégek között meghatározó a kereskedelmi vállalkozások aránya, amelyet a feldolgozóipar és az építőipar követ.

A megye száz legnagyobb vállalkozása tavaly több mint 21 ezer alkalmazottat foglalkoztatott. A legnagyobb munkaadó a Pick Szeged Zrt. volt 1795 fős statisztikai létszámmal, ettől némileg maradt el a ContiTech Fluid Automotive Hungária Zrt. 1633 dolgozójával, a harmadik legnagyobb foglalkoztató a szentesi Hungerit Zrt. 1605 munkavállalóval.

A legnagyobb - 88,927 milliárd forintos - exportárbevételt a makói Givaudan Hungary Kft. érte el tavaly, a második a ContiTech Fluid Automotive Hungária Zrt. lett 58,356 milliárd forinttal, a harmadik - a szintén a Continental csoporthoz tartozó - ContiTech Rubber Industrial Kft. 56,311 milliárd forinttal.

A kötetet bemutató ünnepségen átadták a legjobban teljesítő önkéntes kamarai tagvállalkozásoknak a TOP 100 díjakat.

Nagyvállalati kategóriában az elismerést a tömlőket, hevedereket, valamint egyéb gumiipari termékeket gyártó szegedi ContiTech Rubber Industrial Kft. nyerte el, a középvállalati kategória díjazottja az 1991 óta működő szegedi székhelyű, villamosipari nagykereskedelemmel foglalkozó Feszültség Kft. lett. A kisvállalati kategória győztese az 1990-es alapítású, haszon-, valamint hobbi állattartáshoz kapcsolódó termékek kis- és nagykereskedelmét végző Déli-Farm Kft.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában