Hirdetés

2023.11.09. 10:37

Faipari munkalehetőségek Kaposváron

Kaposvár gazdag faipari hagyományokkal rendelkezik, amiból adódóan számos lehetőséget kínál a területen való elhelyezkedésre. A városban több fafeldolgozással, bútorgyártással, faépítészettel vagy egyéb hasonló tevékenységi körrel rendelkező vállalat is található, vagyis itt tényleg könnyen megtalálhatják a számításaikat azok, akiket vonz ez az iparág.

PR cikk

Forrás: KaposvarAllas.hu

Faipari pozíciók Kaposváron

Kaposváron tehát változatos faipari állásokkal lehet találkozni, amit a város kedvelt állásportálja, a KaposvarAllas.hu is alátámaszt. A portál kínálatában ugyanis több ilyen típusú hirdetés is előfordult már, beleértve többek között a kaposvári faipari segédmunkás, gépkezelő álláslehetőségeket. Egy faipari segédmunkás csupán egyszerűbb feladatokat lát el: előkészíti a faelemeket a feldolgozáshoz, biztosítja a munkakörnyezet rendben tartását, továbbá kezeli a fafeldolgozó gépeket. Ideális választás lehet azok számára, akik nem rendelkeznek szakirányú végzettséggel, mégis érdeklődnek a terület iránt.

Ha pedig az előzőekben szóba került a gépkezelés, érdemes kiemelni, hogy a faipari gépkezelői munkakör szintén azon faipari pozíciók egyike, amely már előfordult a KaposvarAllas.hu felületén. Betöltőiknek alapvető feladata a fűrészgépek, marógépek, gyalugépek és más faipari gépek kezelése és működtetése, továbbá a faelemek feldolgozása. Emellett rendszeresen ellenőrzik a gépek működését, valamint gondoskodnak a karbantartásukról és a biztonsági előírások betartásáról.

Mindemellett a kaposvári portál felületén faipari csiszoló-olajozó pozíció is felelhető volt már. A faipari csiszoló-olajozó a faanyagok simítását és olajozását végzi annak érdekében, hogy javítsa a felület minőségét és védelmét, illetve kiemelje a fa természetes szépségét. Ezen kívül a gépi segédmunka, az anyagmozgatás és a munkaterület rendben tartása ugyancsak a felelősségi körének részét képezi.

Végezetül pedig természetesen a jól ismert asztalos pozíció sem maradhat ki a sorból. Az asztalosok azok a szakemberek, akik faanyagokból bútorokat és más faipari termékeket készítenek. Ebbe a folyamatba többek között az anyag kiválasztása, vágása és alakítása is beletartozik, amit az összeszerelés követ. Mindemellett pedig minőségellenőrzést is végeznek, biztosítva ezzel, hogy minden részlet megfeleljen az elvárásoknak.

Elvárások a faipari pozíciók kapcsán

A faipari pozíciók esetében változatos követelményekkel lehet találkozni, amit nagyban meghatároz a munkakör összetettsége. A korábban említett faipari segédmunkás állások például jellemzően releváns iskolai végzettség nélkül is megpályázhatóak, viszont például egy asztalos munkakör esetében alapvető követelménynek számít a szakirányú végzettség és a tapasztalat megléte. Persze a végzettség nem minden, ezenkívül kézügyességre és nagyfokú kreativitásra is szükség van a helytálláshoz.

A személyes tulajdonságok kapcsán továbbá kiemelt fontossággal bír valamennyi faipari pozícióban a pontosság és a precizitás, hisz a méretre vágás, csiszolás és egyéb hasonló teendők csak ezen kvalitások birtokában kivitelezhetőek minőségi módon. A csapatban való együttműködés képessége ugyancsak elengedhetetlen, mivel a faipari projektek legtöbbször

csapatban kerülnek megvalósításra. Mindemellett pedig fizikai munkákról lévén szó, a terhelhetőség és a jó fizikai állapot szintén alapvető elemei az elvárások listájának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában