Helyi gazdaság

2023.11.21. 13:49

Lemondott a makói Hagymatikum vezetője

Távozik tisztségéből a makói Hagymatikum fürdő divízióvezetője, Lajtosné Papp Noémi. A lemondásáról szóló előterjesztés a mai ülésen kerül a helyi képviselő-testület elé.

Szabó Imre

Lajtosné Papp Noémi a Makovecz Imre Kossuth-díjas építész által megálmodott Hagymatikum bejáratánál. Archív fotó: Szabó Imre

Miközben a végéhez közeledik a makói Hagymatikum bővítése, bejelentette lemondását Lajtosné Papp Noémi, a fürdő divízióvezetője. Tisztségébe 2020 júniusában került – azt követően, hogy az önkormányzat közös holdingba szervezte a város cégeit. Ez azt jelentette, hogy ezen társaságok esetében a gazdálkodást és a munkaügyet központosították, a divízióvezetők pedig a napi üzemeltetésért, a gépészeti és pr-feladatokért, valamint a marketingért felelnek. 

Az átszervezés után az öt önkormányzati cég közül háromnak megmaradt az eredeti vezetője. Az egyik új ember Lajtosné Papp Noémi volt, aki számára azonban a Hagymatikum nem volt ismeretlen terep: 2011-ben került oda, vezetői kinevezése előtt a marketingcsoport vezetője volt. Lemondását, amellyel munkaviszonya megszűnt, Ember Alexnek, a Makói Szolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatójának jelentette be. A testület elé mindez azért kerül, mert a divízióvezetők munkaviszonyának létesítéséhez és megszüntetéséhez a képviselő-testület jóváhagyására van szükség. Ez persze puszta formalitás azt követően, hogy a munkaviszony ténylegesen már megszűnt. Szerettük volna Lajtosné Papp Noémit megkérdezni a lemondás okáról, ám hiába kerestük többször is, telefonon nem értük el és üzenetünkre sem reagált. Azt, hogy ki lesz az utódja a fürdő élén, egyelőre nem tudni.

Közben a Hagymatikum új épületegyüttesének készültségi szintje meghaladta a 90 százalékot. A műszaki átadást idén decemberre tervezik, a közönség előtt várhatóan jövő kora tavasszal nyitják meg az új létesítményt. A 10 milliárdos beruházástól a vendégforgalom megkétszereződését remélik Makón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában