A környék legjobban felszerelt kollégiuma a mórahalmi

2023.11.07. 18:06

Megérkeztek az új informatikai eszközök – Fotók

Arany T. János

Nagy az öröm a mórahalmi a szakképző iskola Szilágyi Mihályról elnevezett kollégiumában. Megérkeztek az új informatikai eszközök. Fotó: Karnok Csaba

Nálunk hamarabb jött a Mikulás

 – jelentette ki a mórahalmi szakképző iskola igazgatója, Angyalné Kovács Anikó miközben egy új laptopot próbált meg kiszabadítani papírdobozából. Nagy munkában voltak kedden délután a Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola Szilágyi Mihályról elnevezett kollégiumának diákjai. A napokban megérkeztek a szép új kollégium közel 20 millió forint értékben beszerzett új informatikai eszközei, amiket a diákok Marton-Sáringer Tibor kollégiumigazgató és Angyalné Kovács Anikó iskolaigazgató segítségével kezdtek el kicsomagolni.

Többek között negyvenhat asztali gép, harminchat laptop, egy hatalmas érintőképernyős interaktív tábla, egy médiarendszer, keverőpult, mikrofonok érkeztek. Ezeket a következő napokban a tanulószobákban, a könyvtárban és az irodákban helyezzük el. Azokkal a helységekkel kezdjük, ahol az a gyerekek mindennapi tanulásához elengedhetetlen. Így a jövőben a földszinti termet konferenciateremnek is tudjuk használni

 – mondta.

Az iskolaigazgató büszkén hozzátette, az évek alatt sikeresen kineveltek egy kollégát. Ugyanis a kollégium rendszergazdája az iskola egyik korábbi diákja.

A múlt héten érkeztek meg az eszközök, a volt diákunk pedig hétfő óta dolgozik nálunk. Tökéletes az időzítés

 – mondta Angyalné, aki a térség legjobban felszerelt kollégiumának nevezte a Szilágyi Mihály kollégiumot. A diákok a legjobban a JBL Partybox-nak, azaz egy gurulós bőröndhöz hasonlító, kis kerekeken guruló, döbbenetes teljesítményű Bluetooth hangszórónak örültek a legjobban, amit gyorsan össze is párosítottak egyikük okostelefonjával és arról nyomták a zenét.

A kollégium alapkövét 2021 októberében tették le a Kölcsey utcában. Megépítésével a város történelmének egyik legnagyobb kormányzati beruházása ért véget. A kollégiumba a mórahalmi szakképző iskola tanulói nyerhetnek felvételt. Az épületbe augusztus 31-én költöztek be első lakói.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában