Molnár Csaba tulajdonos: Volt, akinek a női fehérnemű jutott, nekünk az ékszíj

2024.02.21. 13:21

Céglátogatás és tapasztalatcsere Röszkén – Galéria, Videó

Többek között hevederes szállítópályákkal, görgősorokkal ismerkedhettek meg az érdeklődők szerda délelőtt Röszkén. Ismét gyárlátogatást szervezett a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara, ezúttal a Moltech AH Kft. üzemében jártunk.

Arany T. János

Szerdán a röszkei Moltech AH Kft. volt a házigazdája a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara által életre hívott céglátogatás rendezvénysorozatnak. Fotó: Karnok Csaba

Folytatódott a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara által életre hívott céglátogatás, amely a Dél-alföldi technológiaváltók üzleti közösségének kezdeményezése, amelynek célja, hogy betekintést nyerjenek a vállalkozások egymás életébe, működésébe, továbbá jó gyakorlatokat adjanak át egymásnak és beszélgessenek hasonló problémáikról szakmai körben. Ez alkalommal a röszkei Moltech AH Kft. volt a házigazda.

A cél a tapasztalatcsere

Az érdeklődők a röszkei PaprikaMolnár Kft. múzeumában gyülekeztek, mert a két cég egymás mellett található és a két tulajdonos-ügyvezető, Molnár Anita és Molnár Csaba testvérek. Köszöntőjében Tráserné Oláh Zsuzsanna, Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara titkára elmondta, a céglátogatások 2021-ben kezdődtek, a cél a tapasztalatcsere volt az automatizálás, robotika és telephelybővítés témakörében. Az első állomás a hódmezővásárhelyi Güttler Kft.-nél volt, majd jártak a makói Váll-Ker Kft.-nél, a szentesi Legrand Zrt.-nél és a szegedi Naturtex Kft.-nél is.

A céglátogatás fókuszában a következő kérdés állt: Hogyan alkalmazkodjunk a megváltozott gazdasági körülményekhez, hogyan tudjuk kiaknázni a rendelkezésünkre álló lehetőségeket? A röszkei céget Molnár Csaba tulajdonosa mutatta be, aki azzal kezdte, hogy a vállalkozás 30 éves története választ adhat erre a kérdésre. Úgy fogalmazott, 1992. március 12-én a szocialista tervgazdálkodás romjain alapította a céget. 

Volt akinek a női fehérnemű jutott, nekünk az ékszíj 

– mondta, majd időrendben áttekintette a vállalkozás történetét.

Alkalmazkodási kényszer

Szóba került a 2008-as gazdasági válság, ami előtt pont egy akkora beruházást valósítottak meg, ami egy éves bevételüknek felelt meg. Miután ebből kilábaltak, következett az aranykor, a jelentős fejlesztések, majd 2020.

A vállalkozói létem alatt ilyen mértékű alkalmazkodási kényszert nem tapasztaltam, mint az elmúlt években

 – mondta a vállalkozó. Tőle Kószó Gábor cégvezető vette át a szót, aki bővebben bemutatta a céget és az üzletágakat.

Anyagmozgatás és hajtástechnika

A Moltech AH Kft.  kínálatában minden megtalálható, ami a korszerű anyagmozgatáshoz, hajtástechnikához szükséges. Profiluk a hevederes szállítópályákban, görgősorokban alkalmazott alkatrészek és kiegészítők gyártása és szervizelése. Az ötven főt foglalkoztató cég 20 százalékban exportra termel, tavalyi forgalma 1,3 milliárd forint volt. A találkozó kerekasztal-beszélgetéssel ért véget, amelynek a megváltozott gazdasági körülmények volt a témája.

Gyárlátogatás
Az előadásokat gyárlátogatás követte, Varga Tibor berendezés üzletág és Juhász Zoltán minőségbiztosítás vezető kísérte körbe az érdeklődőket. Itt néhány munkafolyamat mellett olyan érdekességeket tekinthettek meg az érdeklődők, mint például a szállítószalag, futószalag, modul heveder, görgő, dobmotor és az ékszíj.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában