Három nagy üzletlánc tett betelepülési nyilatkozatot

2024.03.14. 12:06

Bevásárlóközponttal bővülhet a sándorfalvi piac – Galéria

Három nagy üzletlánc nyithat boltot a sándorfalvi piac területén. Az üzletek egy 1200 négyzetméter alapterületű, új bevásárlóközpontban kapnak majd helyet, amelynek létrehozásáról a csütörtöki ülésen hozott támogató döntést a képviselő-testület.

Koós Kata

A polgármester elmondta, hogy évtizedes lakossági igény teljesülhet a piacfejlesztés harmadik ütemének megvalósulásával.

Fotó: Karnok Csaba

A Pepco Hungary Kft., a Rossmann Magyarország Kft. és a Spar Magyarország tett betelepülési nyilatkozatot Sándorfalvára – jelentette be Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester sajtótájékoztató keretében csütörtökön, miután a képviselő-testület 7 igen szavazattal és egy tartózkodással elfogadta a piacfejlesztés 3. ütemét. Úgy fogalmazott, hogy ekkora beruházás a város életében még nem volt, évtizedes lakossági igény valósulhat meg a Pallavicini Gazaságfejlesztési Program keretében az üzletkomplexum létrehozásával. 

 Az üzletközpont mind áruválasztékban, mind minőségben hosszú távon színvonalas lakossági ellátást biztosít a jövőben 

– mondta a polgármester. 

Az önkormányzat 2019 és 2024 között két ütemben hajtott már végre infrastrukturális fejlesztéseket a Piactéren, fedett árusító standokat és üzlethelyiségekt alakítottak ki. A piac fejlesztéssel még nem érintett területén kap majd helyet a három új bolt, a képviselő-testület egy 1200 négyzetméter alapterületű üzletközpont építéséről döntött. 

 A komplexum három darab négyszáz négyzetméter alapterületű épületből és közel kilencven parkolóból áll. Az önkormányzat a beruházás keretein belül szélesíti az Árpád utca útburkolatát, ahol újabb szilárd burkolaú parkolókat is kialakítunk. A beruházás még kulturáltabb kereteket biztosít a megszokott csütörtöki és vasárnapi piacoknak és a havi egy szombati vásárnak

 – részletezte Gajdosné Pataki Zsuzsanna. 

Kitért arra is, hogy a piac területe önkormányzati tulajdonban és üzemeltetésben van, a beruházó a Sándorfalvi Építő Kft., az önkormányzat száz százalékban tulajdonolt gazdasági társasága. Az előzetes tervezési és kivitelezési költségbecslések alapján a beruházás megvalósításához a cég projektfinanszírozási banki hitelt vesz igénybe, amelynek megtérülése biztosított a bérleti díjakon keresztül.

A fejlesztés eredményeként egy, az európai kisvárosi színvonalnak megfelelő, sokszínű kereskedelmi övezet, bevásárlóközpont jön létre Sándorfalván, amely egyúttal új lehetőséget teremt a város további fejlesztésére, a lakossági életszínvonal további javítására. Az üzletek Sándorfalván való megjelenésével lényegesen javul a helyi és a környékbeli lakosság döntően napi fogyasztási cikkel való ellátása, a minőségi kereskedelmi kiszolgálás színvonala. A fejlesztés megvalósítása több mint harminc helyi és környékbeli lakos számára teremt új munkalehetőséget

 – emelte ki a polgármester. 

A képviselő-testület többségi, támogató döntésének köszönhetően elkezdődhet a tervezés, építési engedélyezés, majd a nyílt közbeszerzési eljárás lebonyolítása a kivitelező kiválasztása érdekében. A tervek szerint az új, sándorfalvi bevásárlóközpont 2025 végén nyithatja meg kapuit a lakosság előtt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában