Helyi időjárás

2019.12.29. 06:44

Szilveszterkor enyhe éjszakának örülhetünk

A tél azonban csak megmutatta magát: egész héten nulla fok felett lesz a nappali hőmérséklet. Szilveszterkor ráadásul felmelegedés jön, így éjszaka sem fog fagyni.

Munkatársunktól

A horgászok maradhatnak a vizek mellett, kegyes lesz hozzájuk a szilveszter is. FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS

Fotó: Török János

A karácsony és az azt megelőző időszak igazi meglepetés volt időjárás tekintetében: a szokásosnál jóval enyhébb hőmérsékleteket tapasztalhattunk. December 21-én például a 118 éve fennálló napi maximum hőmérsékleti rekord dőlt meg Szegeden, ahol 14,5 fokot regisztráltak. Jelenleg még mindig átlagon felüli a hőmérséklet, a következő napokban azonban nagyjából visszaáll az évszaknak megfelelő rend, lehűl majd az idő.

Gyuris Ferenc, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa lapunknak elmondta, hétvégén megjelennek az éjszakai fagyok, hétfő reggelre pedig már mínusz 7 fokot jeleznek Szeged környékére. Napközben azonban a jövő héten is nulla fok felett lesz a hőmérséklet, éjszakánként pedig -3 fok körül várható a legalacsonyabb érték.

A horgászok maradhatnak a vizek mellett, kegyes lesz hozzájuk a szilveszter is. FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS

Ami a csapadékot illeti, talán ma napközben megláthatjuk az első havat. A rövid ideig tartó hózápor azonban csak látványnak lesz szép, a 4 fok körüli hőmérsékletben nincs esély arra, hogy a hóréteg megmaradjon. Ezt követően pedig egész jövő héten nem kell tartanunk csapadéktól. Vasárnap felszakadozik a felhőzet, a jövő héten pedig közepesen felhős, időnként napos időnek örülhetünk.

Aki az utcán tervezi tölteni a szilvesztert, annak jó hír, hogy az év utolsó napján ismét felmelegedés jön. Napközben 5-6, éjszaka pedig nulla fok körül alakul a hőmérséklet, fázni tehát nem fogunk. Egyes jóslatok szerint az igazi, kemény tél januárban érkezik majd meg, a biztos meteorológiai előrejelzés azonban csak újév napjáig áll rendelkezésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában