Nemzetközi autótolvaj bandát számolt fel a rendőrség

2019.10.16. 08:49

Szegeden parkoltatták a lopott luxusautókat

Ausztriából, Németországból és Olaszországból lopott a banda értékes autókat, amiket aztán Szerbiában adtak el. A banda vezetője iránt három ország rendőrsége érdeklődik a magyaron kívül.

Szegedi garázsokban parkoltatták a luxusautókat. Fotó: ORFK

Tízfős nemzetközi autótolvaj-bandát számolt fel Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztálya – közölte az ORFK kommunikációs szolgálata szerda reggel az MTI-vel.

Szegedi garázsokban parkoltatták a luxusautókat. Fotó: ORFK

A szerb és horvát állampolgárokból álló bűnszervezet Ausztriából, Németországból, valamint Olaszországból tulajdonított el 26 jelentős értékű gépkocsit, amelyeket szegedi garázsokba szállítottak. Ott megváltoztatták a lopott luxusautók egyedi azonosítójeleit, majd Szerbia területére vitték és magánszemélyeknek vagy autóbontóknak eladták a járműveket.

A büntetőeljárást 2017-ben rendelték el orgazdaság gyanúja miatt. A nyomozás során hét autót megtaláltak és lefoglaltak. A banda összesen 237,2 millió forintnyi kárt okozott, amelyből a megtalált és lefoglalt járművekkel 52,8 millió forint megtérült. A bűnözői csoport 10 tagjával szemben a nyomozók 56 különböző bűncselekmény gyanúját találták megalapozottnak, ebből kettő ízelítőnek: bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett lopás, illetve egyedi azonosító jellel visszaélés.

A banda összesen 237,2 millió forintnyi kárt okozott. Fotó: ORFK

A bűnszervezet 40 éves szerb vezetője ellen Franciaország már európai elfogatóparancsot bocsátott ki, mivel betöréses lopás és más bűncselekmények elkövetése miatt ott 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélték, de ennek letöltését nem kezdte meg. Norvégiában szintén betöréses lopások miatt 3 év börtönre ítélték, és a magyar nyomozás során kézbesítették részére a Szlovéniában ellene folytatott büntetőeljárás vádiratát is.

Egyedi azonosítóval való visszaélés miatt is eljárás indult, 56 különböző bűncselekménnyel gyanúsítják a vádlottakat. Fotó: ORFK

Jelenleg három gyanúsított letartóztatását tölti Szegeden, hárman szabadlábon védekeznek, négy személlyel szemben pedig elfogatóparancsot bocsátott ki a hatóság – derül ki a közleményből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában