Kék hírek

2020.05.05. 09:26

Megrugdosta 85 éves édesanyját, majd elzavarta közös lakásukból

A férfit letartóztatták, de ez még nem végleges.

delmagyar.hu

A megalapozott gyanú szerint a férfi huzamosabb ideje együtt él édesanyjával az általuk közösen használt szegedi lakásban. Az elmúlt hónapokban több alkalommal is a gyanúsított részegen azt kiabálta a sértettnek, hogy költözzön ki a házból, mert ha nem teszi, akkor hív valakit, aki ezt elintézi. A fenyegetések hatására, valamint a gyanúsított erőszakos fellépésére az idős nő több alkalommal is átmenetileg elhagyta a lakást. – tudtuk meg a Csongrád Megyei Főügyészség közleményéből.

A gyanúsított előbb 2020. április 21. napján ittas állapotban a délutáni órákban megrugdosta édesanyját a lakás elhagyására szóló felszólítás mellett. Ugyanezt a férfi négy nap múlva is megismételte, amikor is hajánál fogva rántotta le a sértettet a földre, majd a karjait megszorítva közölte fenyegetéseit. A bántalmazások következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el a kezén, illetőleg a lábán.

Ezek után május 1. napján a kora délutáni órákban a gyanúsított ismételten részegen fenyegetőzve szólította fel édesanyját a lakás elhagyására, aki az előző napok bántalmazásai miatt az ingatlanból kiszaladt és csak akkor ment vissza, amikor a rendőrséget értesítette, valamint a férfi a lakást elhagyta.

A kapcsolati erőszak bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség az eljárás meghiúsításának veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére. Indítványában az ügyészség külön hivatkozott arra, hogy a gyanúsított a cselekményt a koronavírus miatti veszélyhelyzet alatt is folytatta, arra kényszerítve az életkoránál fogva fokozottan veszélyeztetett édesanyját, hogy elhagyja a számára biztonságot jelentő otthont.

Az ügyészi indítványnak a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott és elrendelte a férfi letartóztatását egy hónapi időtartamra. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában