Nem először tett ilyet

2020.06.22. 10:52

Megpróbálta leszúrni a volt élettársát

Nem tudta elfogadni a szakítást, ezért telefonhívásokkal, üzenetküldésekkel és fenyegetésekkel zaklatta volt élettársát. Többször bemászott a nő házába, legutóbbi alkalommal pedig megpróbálta leszúrni.

delmagyar.hu

Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

Felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés és emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta az ügyészség a letartóztatását annak a férfinak, aki folyamatosan zaklatta volt élettársát.A gyanúsított június 19-én este 9 óra körül átmászott a sértett szentesi házának kerítésén, majd a konyhaablakot kifeszítve bement a lakóépületbe és befeküdt volt élettársa ágyába. A sértett a hazaérkezését követően észlelte mindezt és rendőri segítséget hívott. Az előállítást követően a gyanúsított azonban ismételten a sértett házához ment és megint csak ugyanazzal a módszerrel bejutott az ingatlanba, majd újra befeküdt a sértett ágyába. A sértett hazaérkezésekor mindezt észlelve ismételten rendőri segítséget hívott.

A gyanúsított a második előállítását követően ismételten a sértett házához ment és ugyanazzal a módszerrel, ahogyan korábban, a bezárt ingatlanba bement. A sértett hajnal fél 5 körül ért haza, ahol a folyosón találta a gyanúsítottat kezében egy konyhakéssel. Mindezeket követően a nő megpróbált elmenekülni, az ajtót kívülről a gyanúsítottra zárni, de a férfi a lábát az ajtórésbe csúsztatva ezt megakadályozta, majd a sértettre támadt.

Ennek során a gyanúsított válogatott szidalmazások mellett közölte a sértettel, hogy amennyiben nem lesz az övé, akkor másé sem és ezt elintézi, valamint megöli őt. A megalapozott gyanú szerint a férfi öt-hat alkalommal szúrt a sértett mellkasa irányába, melyeket a nő igyekezett kivédeni. A sértettnek a védekezés során a mellkasát ért szúrások ellenére sikerült a gyanúsított kezéből a kést kicsavarnia és a férfit elzavarnia, majd a rendőrséget értesítenie.

A sértett által elszenvedett sérülések gyógytartamának megállapítása folyamatban van. A gyanúsított a cselekményét hasonló bűncselekmény elkövetése miatt kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt követte el, ezért az ügyészség a bűnismétlés veszélye miatt letartóztatását indítványozt – közölte Kopasz Zsolt főügyész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában