Többszörös visszaeső

2020.08.03. 10:48

Részegen vezette a lopott autót

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki idén márciusban a város szikáncsi településrészén, egy büfé előtt leállított gépkocsit ittasan eltulajdonított.

delmagyar.hu

Forrás: Police.hu

A vádlott észrevette, hogy az autót annak tulajdonosa lezáratlanul parkolta le, ráadásul a gyújtáskapcsolóban az indítókulcsot is benne hagyta. Elhatározta, hogy ellopja a 280.000 Ft értékű kocsit, ezért beleült, és elhajtott. Az sem gátolta meg ebben, hogy előtte alkoholt fogyasztott, sőt a bíróság korábban már végleges hatállyal eltiltotta a járművezetéstől.

A rendőrség járőrei Hódmezővásárhely belterületén az autóval közlekedő vádlottat fél órával a lopást követően igazoltatták. Közepesen súlyosfokú alkoholos befolyásoltságot állapítottak meg nála. A mintákból dizájner drog valamint egy nyugtató hatóanyagát is kimutatták. A vádlott vezetési képességét az alkohol mellett a nyugtató hatóanyaga tovább gyengítette.

A vádlottat a járási ügyészség lopással, valamint ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja, amely bűncselekményeket visszaesőként követett el. A bűnösség kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában