Kék hírek

2020.09.24. 10:05

Meglepő helyre dugták a 9 csomag kannabiszt

Bécsbe vitte volna a 15 kiló drogot, de Röszkén megfogták.

delmagyar.hu

Forrás: DM

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal az Ausztriában élő koszovói állampolgárral szemben, aki idén március elején 15 kg kábítószert próbált meg Magyarország területén át Bécsbe csempészni. A vádirat szerint a vádlott 2020. február 27. napján Bécsből utazott hazájába, Koszovóba, majd onnan 2020. március 10. napján indult vissza a család tulajdonában levő gépkocsival. A Koszovóból történt indulást megelőzően ismeretlenül maradt személyek 9 csomagban, mintegy 15 kg kannabiszt rejtettek el a vádlott által vezetett gépkocsi csomagtartójában, a pótkereket fedő lemez alatt, a pótkerék tárolására szolgáló rekeszben. – tudtuk meg a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség közleményéből.

A vádlott 2020. március 10. napján 18 órakor jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a Röszke autópálya határátkelőhelyen. Az útlevél-ellenőrzést követően elrendelt

vámellenőrzés során megtalálták, majd lefoglalták a vádlott által Magyarország területére csempészni szándékozott kábítószert. A vádlott a kannabiszt Ausztriába kívánta szállítani.

A vádlottat egyébként az osztrák bíróság kábítószer-kereskedelem előkészítése miatt korábban végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte. A vádlott által becsempészni szándékozott kábítószer mennyisége különösen jelentős mennyiségnek minősül. A főügyészség a vádlottal szemben különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat. A vádemeléskor letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában