Még időben találták meg a férfit

2020.11.26. 15:34

Rendőrök, polgárőrök és katonák mentettek életet Röszkén

Szerdán egy idős férfi eltűnését jelentették hozzátartozói a rendőrségi segélyhívó számon. A röszkei férfi keresését a rendőrök, polgárőrök és katonák közös erővel kezdték meg, majd a bejelentéstől számított fél órán belül megtalálták – olvasható a rendőrség honlapján.

delmagyar.hu

Forrás: police.hu

A rendőrségre november 25-én valamivel 19 óra előtt érkezett bejelentés arról, hogy az egyedül élő férfi elhagyta otthonát, és nem tudják, hová ment.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a helyszínre irányította a Szegedi Rendőrkapitányság rendőreit. Az egyenruhások az adatgyűjtés során megállapították, hogy a férfi vélhetőleg gyalogosan, Röszkéről Domaszék irányába távozhatott tanyájáról, majd megkezdték a terület átvizsgálását.

A rossz látási viszonyok között -szinte éjszakai sötétben- megkezdett kutatásban kivették a részüket a Magyar Honvédség katonái, illetve a röszkei, a mórahalmi, a domaszéki és az újszegedi polgárőrök is.

A férfi házától csaknem egy kilométerre lévő nádasban megtalálták az idős embert, aki majdnem kihűlt.

Fotó: police.hu

A rendőrök a mentők kiérkezéséig melegítő fóliába és takarókba burkolták, a mentők pedig végük kórházba szállítottak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában