Migránsok Szegeden

2020.12.04. 19:27

Kapukon, ablakokon kopogtattak

Lakossági bejelentést kaptak a polgárőrök csütörtök este, hogy gyanús személyeket láttak az utcán, több házhoz is bekopogtattak.

delmagyar.hu

– A szolgálat megkezdése után nem sokkal, Szegeden, a Makai úton közlekedtek a polgárőrök, amikor lakossági bejelentést kaptak, hogy azon a környéken gyanús személyek kopogtatnak a házak ablakain, ajtóin. A bejelentéssel szinte egy időben észleltek 3 főt, akiket megszólítottak s a beszélgetés során kiderült, hogy vélhetőleg illegálisan tartózkodnak az ország területén. A három főből álló csoporthoz további egy fő csatlakozott ez idő alatt. A közeli benzinkútról ekkor indult el egy szolgálaton kívüli rendőr, aki a polgárőrök segítségére sietett – mondta el Horváth Gábor, a Szeged – Tarján Polgárőr Egyesület tagja.

Az eseményről haladéktalanul értesítették a határrendészeti kirendeltség munkatársait, akik perceken belül megérkeztek a helyszínre, továbbá segítséget kértek a Makkosházi Polgárőr Egyesület szolgálatot ellátó tagjától is, az esetlegesen közelben megbújt további személyek felkutatásában.

A rendőrök által intézkedés alá vont személyek, személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában