Költségvetési csalás

2020.12.16. 08:32

Külföldre költözött a nő, de továbbra is felvette a családi pótlékot

Hat évig jogosulatlanul csapolta a hazai költségvetést.

delmagyar.hu

20200617 Szeged Ügyészség épülete a Stefánián. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

Vádat emeltek azzal a nővel szemben, aki hat éven keresztül vette fel jogosulatlanul a családi pótlékot. A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség közleményéből kiderül, hogy a vádlott 2002-ben igényelte a családi támogatást, majd 2010-ben kérelmét akként módosította, hogy egy megyebeli kisvárosban levő ingatlant állandó lakcímként megjelölve, egyedülállóként kérte a családi pótlékot.

A kérelem alapján a megyei kormányhivatal havi 13.700 forintot folyósított a részére.

A családok támogatásáról szóló törvény szerint a jogszabály hatálya a Magyarország területén élő állampolgárokra terjed ki, a vádlott pedig életvitelszerűen 2012. júniusától Angliában élt, hazai lakcímén nem tartózkodott, így a támogatásra nem volt jogosult.

A vádlott megszegte azon kötelezettségét, mely szerint minden, a támogatás szempontjából jelentős változást 15 napon belül be kell jelentenie, különösen a lakcímváltozás tényét.

A nő a kiköltözése és a 2018. októbere közötti időszakban jogosulatlanul vett igénybe mintegy 1,054 millió forint családi támogatást. A járási ügyészség a vádlottat nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában