Eltiltás alatt vezetett részegen

2021.08.05. 12:46

Börtönt kapott ittas vezetésért

delmagyar.hu

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlottat 2021. januárjában ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt többek között 3 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélték jogerősen. A vádlott ennek tudatában és ellenére június 6-án az egyik szegedi szórakozóhelyen hosszabb időn keresztül szeszesitalt fogyasztott, majd hajnali 3 órakor gépkocsiba ült és azt vezetve egy utassal elindult. Röviddel ezt követően a helyi rendőrök Szeged belterületén a vádlott által vezetett személygépkocsit ellenőrzés alá vonták és megállapították, hogy a férfi szervezetében szeszesital fogyasztásából származó alkohol van.

A vádlott több közlekedési szabályt is megszegett, amikor érvényes vezetői engedély hiányában, szervezetében szeszesital fogyasztásából származó alkohollal vezetett.

A járási ügyészség az ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége, valamint a járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége miatt indult eljárásban a gyorsított eljárás szabályaira figyelemmel a vádlottat bíróság elé állította.

A Szegedi Járásbíróság a férfival szemben 10 hónap börtönbüntetést szabott ki, 1 évre a közügyektől és 5 évre a közúti járművezetéstől tiltotta el. A bíróság ítélete nem jogerős, azzal szemben a vádlott és védője fellebbeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában