Szeged

2021.11.10. 10:51

200 óra közmunkából végül börtön lett, onnan is megszökött

Először a 200 óra közmunkát nem teljesítette, ezért szabadságvesztésre változtatták a büntetését. Gyógykezelés miatt három napra kiengedték a börtönből, de nem tért vissza, további büntetésre számíthat.

Munkatársunktól

20200724 Nagyfa Új börtönrészleg bemutatása Nagyfán. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Forrás: Illusztráció

Fotó: Frank Yvette

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, akinek gyógykezelésre hivatkozva szakították félbe büntetését, majd arról nem tért vissza.

A vádirat szerint a vádlottat 200 óra közérdekű munka büntetésre ítélték és mivel ezt nem teljesítette, átváltoztatták fogházbüntetésre. A szabadságvesztés büntetését Szegeden töltő elítélt gyógykezelésre hivatkozva kérte büntetése félbeszakítását május 28-án, amelyet engedélyeztek neki azzal, hogy 3 nap múlva a szabadságvesztés büntetés további töltésére jelentkezni köteles.

A vádlott három nap múlva a büntetés-végrehajtási intézetben nem jelent meg, a rendőrség másnap elfogta és előállította.

A járási ügyészség a vádlottal szemben fogolyszökés bűntette miatt emelt vádat. A vádiratában az ügyészség indítványozta, hogy a vádlottal szemben a bíróság a bűnösség beismerése esetére további 30 nap elzárást szabjon ki.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni – közölte Kopasz Zsolt főügyész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában