Felháborító

2021.11.04. 08:53

Kirabolta saját nagymamáját egy nő Szegeden

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a nőnek a letartóztatását, aki aranyat és pénzt követelt idős nagyanyjától.

delmagyar.hu

20191223 Szeged Széchenyi tér Bíróság épülete Fotó Török János Délmagyarország DM

Forrás: Illusztráció

Fotó: Török János

A megalapozott gyanú szerint a nő 2021. november 1. napján kora délután kereste fel Szegeden idős nagyanyját. – írja a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség közleményében.

A gyanúsított a sértettől készpénzt és aranyat követelt és közölte, hogy amennyiben nem teljesíti a kérését, úgy rágyújtja a lakást.

A fenyegetések ellenére a gyanúsított nagyanyja nem teljesítette a nő kérését. A gyanúsított ezt követően a lakásban élelmiszereket és cipőt rakott össze azért, hogy azokat magával vigye. A sértett mindezeket észlelte és kérte, hogy azokat adja vissza.

A gyanúsított mindezek ellenére az ingatlanból távozni akart és az eltulajdonított dolgok megtartása érdekében a nagymamáját nagy erővel fellökte és az ingatlanból távozott. A sértettnek 8

napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

A bűncselekmény felismerésére, elhárítására koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a szökés, elrejtőzés, az eljárás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon megtartott ülésén fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában