Fejlevágással fenyegette ismerősét

2022.08.15. 11:22

Kalapáccsal és bozótvágóval támadott a szegedi férfi

Delmagyar.hu

Fotó: Unsplash

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a férfinak, aki a nyílt utcán kergette a sértettet és még a rendőröknek is ellenállt. A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított péntek délben ittas állapotban keveredett szóváltásba ismerősével Szeged belterületén. A szóváltás során a gyanúsított közölte a férfivel, hogy ne szóljon hozzá, mert szétüti a kalapáccsal a fejét, majd a mintegy 80 cm-s szerszámmal felé is ütött. Ezután a sértett menekülni kezdett. A gyanúsított magához vett egy bozótvágó kést és üldözni kezdte őt azt kiabálva, hogy megöli, levágja a fejét. 

A sértett az utcán futva mobiltelefonon felhívta a rendőrséget, akik a helyszínre érkezve feltartóztatták a gyanúsítottat. A rendőri intézkedésnek a férfi ellenállt és bozótvágó kést csak többszöri felszólításra tette le.

A felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a gyanúsított letartóztatásának elrendelését a szökés-elrejtőzés, a bűnismétlés, valamint a büntetőeljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta.

Az ügyészi indítvány tárgyában a mai napon dönt a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában